Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Inflatie kost een nieuwe badkamer'

Door de oplopende inflatie wordt het dikke spaartegoed van de Nederlanders steeds minder waard. Econoom Edin Mujagic legt in zijn column voor IEX Profs uit waarom je niet je geld moet sparen, maar net zo goed een nieuwe badkamer kunt kopen.



"Inmiddels nadert de spaarberg de 400 miljard euro. Ik las in het persbericht onder meer dat er zo’n 900.000 huishoudens zijn met een spaartegoed van minstens 100.000 euro. In een ander persbericht van het CBS las ik dat de Nederlandse huishoudens steeds minder uitgeven aan duurzame goederen, wat in de statistiek-wereld betekent spullen die lang meegaan.

Denk daarbij aan nieuwe meubels, kleding, auto, badkamer of een nieuwe keuken. Zij stellen die aankopen uit omdat de situatie in de wereld onzeker is en door die zeer hoge inflatie, die ook nog eens ook in 2023 aan de te hoge kant lijkt te blijven.

Dus het uitstellen van de aankoop van die nieuwe keuken of badkamer, vaak á 20.000, is nergens voor nodig. Dat geld is straks dankzij de inflatie toch weg, kun je dus net zo goed jezelf blij maken met die nieuwe badkamer", aldus Edin.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: