Afgelopen week lanceerde Dopper haar nieuwste innovatie in de strijd tegen wegwerpplastic: de Dopper Water Tap. Met deze Dopper Water Tap kun je je navulbare waterfles opnieuw vullen met drinkwater. Een makkelijke, duurzame en milieuvriendelijke oplossing. JEE-O International is trotse partner in dit sustainable project en heeft speciaal voor deze samenwerking een stijlvolle robuuste RVS kraan geleverd. 

De Dopper Water Tap levert een bijdrage aan de strijd tegen wegwerpflesjes en plastic vervuiling. Dopper zegt hierover: “Acht miljoen ton aan single-use plastic vindt jaarlijks zijn weg naar onze oceanen en iedere minuut worden nog 1 miljoen plastic wegwerpflesjes verkocht. Uit onderzoek blijkt dat de voornaamste reden voor koop van wegwerpflesjes ‘gemak’ is en het feit dat publieke watertappunten moeilijk vindbaar zijn. 

JEE-O is de partner van Dopper voor het ontwikkelen van de kraan. "De keuze voor duurzaam RVS als basismateriaal voor deze kraan is vanzelfsprekend voor JEE-O. De gewenste vormgeving vanuit Dopper sluit naadloos aan bij de pure functioneel-design filosofie van JEE-O. Het robuuste en originele design is het resultaat van doordachte engineering en betrouwbare techniek dat garant staat voor jarenlang gebruiksgemak. Voor JEE-O is deze samenwerking een mooie kans om op basis van haar technische kennis en designvaardigheden een bijdrage te leveren aan een groot maatschappelijk probleem; namelijk; de strijd tegen wegwerpplastic", aldus JEE-O in een verklaring.

Overal te vinden
Dopper heeft afgelopen maanden alle publieke watertappunten in Google Maps vindbaar gemaakt. Met het Watertappunt levert Dopper een volgende bijdrage aan het makkelijker maken van het navullen van drinkwaterflessen. JEE-O is met trots partner in deze beweging. 

De Dopper Water Tap is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. Na het eerste exemplaar in Naturalis volgt de installatie van de watertap bij acht andere launching partners, waaronder De Bijenkorf, Jaarbeurs en het ABN AMRO paviljoen Circl. In het tweede kwartaal van 2023 start de Europese uitrol van de watertap naar België, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Meer informatie:
JEE-O
www.jee-o.com