'Logische verdere fase binnen verregaande samenwerking''

Unimeubel en Garant Nederland kijken samen uit naar nieuw beursconcept 2023

De Belgische aankoopvereniging Unimeubel en de Nederlandse tak van de Garant aankoopgroepering zetten de eerste stappen om samen een nieuwe huisbeurs te organiseren in 2023. Het vernieuwde beursconcept is een logische verdere fase binnen de verregaande samenwerking tussen de twee aankoopgroeperingen. De beurs is gepland voor oktober 2023. Om het nieuwe concept alle kansen te geven, werd de klassieke Unimeubel huisbeurs dit jaar geannuleerd.

Unimeubel en Garant Nederland werken nauw samen op het vlak van aankoop en centrale betaling via het Garant betaalplatform. Pedro Strauwen (Keldermans Wonen en voorzitter van Unimeubel) voelde enkele jaren geleden de noodzaak om met de groepering internationaler te gaan en nam het initiatief om met Garant aan tafel te zitten. Dit jaar breiden beide deze samenwerking verder uit. Thomas Cox van Garant Nederland: “Enerzijds bespreken we met de Unimeubel leden voor welke fabrikanten we nog nauwer kunnen samenwerken. Anderzijds is het ook een logische stap dat Garant Nederland actiever deelneemt aan de bestaande Unimeubel huisbeurs. Zo een beurs heeft veel voordelen. Om onze leden in Nederland optimaal daarvan te laten genieten, zijn we gesprekken gestart om met Unimeubel een nieuw beursconcept te lanceren.”

“De jaarlijkse Unimeubel beurs heeft inderdaad al vele jaren haar dienst bewezen. Voor de leden zijn er exclusieve modellen en interessante condities. Hoe meer winkels er onze beurs kunnen bezoeken, hoe beter voor de standhouders. Daarom zal een gezamenlijke beurs met Garant Nederland nog interessanter zijn voor de deelnemers.” vult Maarten Eerdekens van Unimeubel aan.

De laatste jaren optimaliseerde Unimeubel haar beursconcept al door voorselecties te houden bij de geïnteresseerde leveranciers en het aantal deelnemers per categorie te beperken. “Die voorselectie werpt haar vruchten af. Als dat goed gebeurt samen met de leden én de fabrikant hierin meedenkt, dan kan die laatste op twee beursdagen makkelijk meer orders noteren dan je op de baan zou kunnen schrijven. In het nieuwe concept zal die voorselectie belangrijk blijven.” aldus Maarten Eerdekens nog.

Om het succes van het nieuwe concept niet te hypothekeren, wordt er dit jaar geen Unimeubel beurs gehouden in haar klassieken vorm. Maarten Eerdekens: “Laat ons een kat een kat noemen; door de moeilijke marktomstandigheden zou de beurs wellicht geen succes zijn. We zijn daar eerlijk in en we willen de leveranciers dan ook niet op kosten jagen. Een slechte beurs zou zijn weerslag kunnen hebben op de beurs van het jaar nadien en dat willen we vermijden.”

Meer informatie:
Garant Nederland
Contactpersoon Thomas Cox 
th.cox@garant-nederland.nl 
www.garant-nederland.nl 

Unimeubel
Contactpersoon Maarten Eerdekens
maarten@unimeubel.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.