Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stoelenfabriek stopt ermee na 45 jaar

Eind dit jaar houdt de stoelenmaker er na 45 jaar mee op. In de loop van oktober organiseert hij nog een stockverkoop. Daarna gaan de deuren definitief dicht.  Het besluit om te stoppen viel de eigenaar aanvankelijk zwaar. "Ondertussen ben ik er al een klein beetje over, maar het naderende einde heeft me wel pijn gedaan. Het bezorgde me ook slapeloze nachten. Het is tenslotte een levenswerk waar ik erg intens mee bezig was", zegt Gunter Schoolmeesters (64) van B.V.B.A. Schoolmeesters te Mechelen in een interview met Het Nieuwsblad.


Foto ter illustratie. © Marko Volkmar | Dreamstime.com 

De laatste jaren bracht Schoolmeesters zijn stoelen zelfs aan de man tot in Engeland, maar zijn grootste afzetmarkt ooit waren de meubelfabrieken in Mechelen zelf. Eind dit jaar houdt de enige nog overblijvende ambachtelijke stoelenmaker in de stad er na 45 jaar mee op.

Terugkijkend op de afgelopen, waren opdrachten nooit echt een probleem. "We hadden in Mechelen bij wijze van spreken op elke straathoek een meubelfabriek", zegt Gunter. Maar stelselmatig sloten ook die een na een de deuren. "De laatste tien jaar werkten we hier nog met een vijftal mensen. Zelfs mijn echtgenote Chantal heeft hier nog heel veel stoelen gemaakt."

Lees hier het premium artikel.

Publicatiedatum: