Vietnam overtreedt anti-dumpingrechten in Amerika met hardhout uit China

Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft deze week geoordeeld dat bepaalde hardhouten multiplexproducten en gefineerde panelen die uit Vietnam worden geïmporteerd, daadwerkelijk afkomstig zijn uit China, waardoor anti-dumpingrechten worden omzeild. Dat meldt Furniture Today.

Als gevolg hiervan zal deze invoer nu onderworpen worden aan heffingstarieven die oplopen tot 200%.


Bamboebomen worden vervoerd naar boten in Haiphong, Vietnam. Foto © Phuongphoto | Dreamstime.com 

“De handel bepaalt voorlopig dat bepaalde hardhouten multiplexproducten en gefineerde panelen die zijn geëxporteerd uit de Socialistische Republiek Vietnam en die in Vietnam zijn geassembleerd met behulp van hardhouten multiplexproducten afkomstig uit de Volksrepubliek China, producten van China zijn en onderworpen zijn aan het antidumpingrecht (AD ) en compenserende rechten (CVD)-orders”, schrijft Commerce in het Federal Register.

Achtergrond
Op 4 januari 2018 heeft het ministerie van Handel importorders uitgevaardigd voor de invoer van hardhoutmultiplex uit China. De orders kwamen tot stand na bevestigende bevindingen van dumping en subsidiëring door het DOC en een unanieme bevinding van de Amerikaanse International Trade Commission dat de binnenlandse industrie materieel is geschaad door oneerlijk verhandelde Chinese invoer.

Twee jaar later drong de Coalition for Fair Trade in Hardwood Plywood er bij het DOC op aan om Vietnam nader te bekijken, met het argument dat voor de invoer van hardhoutmultiplex uit het land fineer uit China werd gebruikt.

In juni 2020 maakte het DOC bekend de claim te onderzoeken.

Lees hier het volledige artikel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven