Peter Revesz nieuwe CEO bij Franke

De Raad van Bestuur van de Franke Group benoemt Peter Revesz (foto) tot CEO van de divisie Franke Foodservice Systems en tegelijkertijd tot lid van de Group Executive Board. Peter Revesz wordt op 1 september 2022 CEO van Franke Foodservice Systems, een divisie van de Franke Group, en wordt benoemd tot lid van de Group Executive Board. Hij volgt Groeps-CEO Patrik Wohlhauser op, die de divisie sinds februari van dit jaar op interim-basis heeft geleid. De heer Revesz zal werkzaam zijn vanuit het hoofdkantoor van de divisie in Smyrna, TN/USA.

De heer Revesz trad begin 2021 in dienst bij Franke Foodservice Systems. In de rol van president van de business unit Americas leidde hij de Amerikaanse activiteiten van het bedrijf als fabrikant, distributeur en programmamanagementpartner voor enkele van de grootste foodservice- en convenienceketens ter wereld. Als CEO van de divisie, met meer dan 1.800 werknemers en een netto-omzet van bijna 1,1 miljard Zwitserse frank, zal de heer Revesz ernaar streven de reikwijdte van de facilitaire apparatuur, benodigdheden en dienstenportfolio van Franke uit te breiden naar de segmenten quickservice-restaurants en buurtwinkels.

Patrik Wohlhauser is verheugd deze belangrijke leidinggevende positie vanuit de onderneming te kunnen invullen. "Peter heeft de business unit Noord- en Zuid-Amerika met succes door veel uitdagingen geloodst", aldus Wohlhauser. "Zijn jarenlange internationale ervaring op het gebied van productie, ontwikkeling en verkoop zal ons helpen om de leidende wereldwijde positie van Franke Foodservice Systems verder te versterken."

Voordat hij bij Franke in dienst trad, was Peter Revesz werkzaam bij Hilti, Inc., laatstelijk als president en CEO van Hilti Mexico en daarvoor als hoofd van de regio Zuidoost-VS van het bedrijf. Hij heeft ook uitgebreide ontwikkelings- en productie-ervaring in Azië. De heer Revesz studeerde Electrical Engineering aan de Kettering University in Flint, MI/USA, en behaalde zijn MBA aan de Owen School of Management, Vanderbilt University in Nashville, TN/USA.

Meer informatie:
Franke
www.franke.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven