Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waar wordt het meubilair van de toekomst van gemaakt?

In de architecturale gesprekken die we in de wereld van vandaag voeren, zijn gesprekken over materialen wijd uiteenlopend. Er is discussie over de levensvatbaarheid van beton in de hedendaagse context, hoe hout duurzamer kan worden gewonnen en over hoe biologisch afbreekbare materialen zoals bamboe vaker voorkomen in onze stedelijke omgevingen.

Maar we moeten het ook hebben over wat er in deze gebouwen gaat - dat wil zeggen, het meubilair dat de gebouwen om ons heen decoreert, verbetert en bewoonbaar maakt. De materialen die worden gebruikt om deze objecten te maken, zijn door de eeuwen heen voortdurend geëvolueerd, en nu we het einde van 2022 naderen, is het de moeite waard om ons af te vragen: wat brengt de toekomst in petto voor wat onze meubels zullen maken? Arch Daily zocht het uit. 

Welnu, de feiten zijn, dat deze toekomst niet per se uit geheel nieuwe materialen bestaat. Het bestaat uit het heroverwegen van de bestaande materialen die we gebruiken om meubels mee te bouwen, ze op innovatieve manieren enigszins opnieuw te bewerken.

Als natuurlijk hernieuwbaar materiaal dat gemakkelijk te smeden is, is hout een populaire duurzame keuze voor het maken van de stoelen, tafels en kasten die onze huizen, werkplekken en recreatieruimtes bevolken. Veel van de houten meubels die tegenwoordig worden vervaardigd en in omloop zijn, zijn echter in feite niet biologisch afbreekbaar . Veel houten meubels zijn gecoat met polyurethaan - een vloeibare coating die wordt aangebracht om de impact van oplosmiddelen, water en slijtage op het hout te minimaliseren. Polyurethaan, als een soort plastic, vertraagt ​​echter het vermogen van het hout om biologisch af te breken.

Lees hier het volledige artikel

Publicatiedatum: