Redactie Wonen360 maakt halfjaarlijkse lezersbalans op:

Dit zijn de vijf meest gelezen artikelen én de vijf populairste interviews

In het afgelopen half jaar (periode januari t/m juni 2022) publiceerde Wonen360 welgeteld 3052 artikelen. Dat is ook het postcodenummer van Rotterdam, dat op iets meer dan 30 minuten en 52 seconden van het Thoolse redactiekantoor ligt. 3052 hoort ook bij de printer HP LaserJet, die nooit door Wonen360 wordt gebruikt. Alle verhalen worden online gepubliceerd, daar komt geen druppel inkt aan te pas.

Ondernemersverhalen worden door de band genomen het vaakst gelezen. Denk hierbij voornamelijk aan interviews met directieleden. Verder lezen onze B2B-lezers - vrijwel allemaal professionals uit de interieurbranche - graag over faillissementen en ander leed, zo blijkt uit de top vijf van meest gelezen artikelen.

1. Het verhaal Opnieuw grote speler binnen de Nederlandse interieurbranche failliet werd meer dan 25.000 keer gelezen. Daarmee eindigde het op de eerste plaats.


2. De tweede plaats is voor Rechtbank verklaart Riverdale failliet, directie heeft goede hoop op doorstart.

3. Het artikel 'Living27 slachtoffer van BOOS (Tim Hofman)': "We zijn ten onrechte gecriminaliseerd" zorgde voor de nodige ophef. Vooral daardoor nam het de derde plaats in beslag op de lijst van meest gelezen artikelen in het eerste half jaar van 2022.


4. Het bericht dat oprichter en eigenaar van woonwinkel Snuf & Shoe Erwin Aarts (52) is overleden, trok eveneens de aandacht van  duizenden lezers. Dit verhaal nam de vierde plaats in beslag.

5. Op de vijfde plaats eindigde het artikel Meubelzaak dicht na eindeloze reeks klachten

---------------------------------------------------------------------------------------------

M e e s t   g e l e z e n   i n t e r v i e w s
Het redactieteam van Wonen360 trekt er wekelijks op uit. In zowel Nederland en Vlaanderen worden bedrijven bezocht, vaak gecombineerd met het interviewen van een directielid. Lezers waarderen dat zeer, want steevast eindigt zo'n verhaal in de top 3 van meest gelezen artikelen. De mop 'Tijd om te lachen', die altijd helemaal onderin in de nieuwsbrief staat, is ook 'altijd' terug te vinden in de top drie van best gelezen artikelen. Onze lezersdoelgroep houdt duidelijk van humor.


Wie ons ook toelacht, is Rolf Bakx. De managing director Rolf Bakx van The Romo Group kondigde eind januari aan dat hij ermee stopt en naar Portugal emigreert. Zijn interview "Ik zal nooit voor een concurrent gaan werken" werd het best gelezen vraaggesprek van het afgelopen jaar. Daarmee sleepte hij dus de eerste plaats in de wacht. Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op zijn gedurfde beslissing.


Het interview met CEO Patrick de Kleijn en algemeen directeur Marcel Bregman van Riverdale eindigde op de tweede plek. "2022 wordt een succesvol jaar voor Riverdale" kondigden zij in februari aan. Helaas zat het het bedrijf flink tegen, zoals hierboven beschreven, maar het is te hoop dat dit mooie merk een doorstart kan maken. Bregman, die inmiddels is opstapt, is in elk geval hoopvol gestemd.

Een mooie derde plaats is voor Maxfurn. John van den Broek en Margot Romeijn vertelden dat zij naar buiten toe veel opener zijn geworden. "Die krampachtigheid hebben we niet meer. In het verleden kreeg de toenmalige directie te maken met een aantal vervelende kopieerzaken waarna de deuren dicht gingen, maar die geslotenheid past helemaal niet bij onze persoonlijkheden", lieten zij weten. Als we het goed in kunnen schatten, ligt de wereld aan de voeten van Maxfurn.


Op de vierde plaats van meest gelezen interviews eindigde het artikel "Je kunt niet continue prijsverhogingen doorvoeren". Raymond Slotboom en Rik van Boxmeer van Chita Group traden voor de eerste keer via Wonen360 naar buiten en hun verhaal werd gevreten. Duizenden lezers lazen dat de directeur van Chita Group International Trading BV zich elke dag met hart en ziel inzet voor zijn bedrijf en zich zo weinig mogelijk met de buitenwereld bemoeit.


Op de vijfde plaats komen we een andere geweldenaar tegen: Lex Tiggeler van Richmond Interieurs. Zijn bedrijf begon ooit onder de naam Spieghel Trading Company en gaat nu (beter gezegd: is daar volop mee bezig) een gigantisch pand bouwen op 20.000m2 grond in Heerhugowaard. Niet alleen het logistieke gedeelte, maar ook het kantoor en de showroom zullen verkassen uit Obdam, waar hij nu zit.

Reageren? Tips?
info@wonen360.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven