Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sven Wenting start Sordile om eindopdrachten een wereldwijd podium te bieden

Je kent het wel, je hebt een geweldige salontafel gemaakt waar er maar één van bestaat. Tot je grote verbazing krijgt het object uiteindelijk niet de aandacht die het verdient. Vrienden en familie vinden het geweldig wat je gemaakt hebt en je wilt het verkopen. Blijkt ineens dat de echte liefhebber niet van je werkstuk op de hoogte is. Het werkstuk komt uiteindelijk thuis te staan, om stof te vangen. Om dat te voorkomen, is Sven Wenting Sordile design gestart. De werkstukken die op zijn website staan, mogen juist door de wereld gezien worden en de aandacht krijgen die ze verdienen.

Sordile staat voor ‘sorpresa di legno’, dit is Italiaans voor ‘houten verrassing’. “Sordile geeft jonge ontwerpers de ruimte om hun werk te presenteren en te verkopen. Op ons online platform komen de unieke houten werkstukken tot hun recht. We zetten elke designer in het zonlicht via onze website”, Elk jaar studeren er studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) af. Met hun examenobjecten winnen ze prijzen en staan ze op beurzen. Helaas blijft het daarbij voor veel van die werken. De afgestudeerden gaan aan het werk of verder studeren. “Met Sordile geef ik ze de ruimte om hun werk te exposeren en te verkopen. De designers worden geselecteerd voor Sordile met als criterium of ze op beurzen hebben gestaan of prijzen hebben gewonnen. Zo laten we zien wat voor jong aanstormend talent we in Nederland hebben.

Op dit moment bevat de website werken van Luka Wasch, Laura Besseling, Max van Ooster- om, Daniel Vis, Bart Huijpen, Remco de Wolf “en van mezelf”, vertelt de initiatiefnemer lachend. Het zijn niet zomaar namen die op de website staan. De jonge talenten hebben, zoals gezegd, veelal geëxposeerd tijdens gerenommeerde beurzen en diverse prijzen mogen ontvangen. Ze proberen nu de stap te maken naar ‘de markt’.

Meer informatie:
Sordile
info@sordile.com 
www.sordile.com