Industrietrends, groei bedrijven en prognoses tot 2027

Onderzoekrapport Luxe Meubelmarkt: opkomende economieën stuwen de verkoop op

De markt voor luxe meubelen zal naar verwachting tegen 2027 een aanzienlijke winst boeken, met een gestage CAGR tijdens de analyseperiode. De groei van de markt zou voornamelijk worden gestimuleerd door het stijgende niveau van het besteedbare inkomen in opkomende economieën, waardoor de levensstandaard van consumenten is verbeterd. Hierdoor zijn de consumentenuitgaven voor luxe meubelen gestegen, wat de vraag naar het product in de ontwikkelde markten heeft gestimuleerd.

StoelEN Farah khaki velvet, van Richmond Interiors. FOTO TER ILLUSTRATIE

De markt voor luxe meubelen zal tot 2027 naar verwachting groeien met meer dan 4,5% CAGR. De toenemende vraag naar renovatieactiviteiten, nieuwbouw en stijgende consumentenuitgaven voor woningverbetering zullen de vraag naar luxemeubelen aanwakkeren. De verbetering van de levensstandaard in de opkomende economieën heeft de consumentenuitgaven voor luxewoningen en inrichtingsproducten doen stijgen. Deze trend wordt in toenemende mate waargenomen in landen als China, India, Brazilië en Zuid-Afrika, regio's die de belangrijkste bijdrage leveren aan de groei van de bouwsector. De toenemende bouw van hotels, clubs, restaurants, commerciële complexen en clubs kan de vraag naar luxe decoratieve meubelen in de commerciële sector stimuleren.

Op basis van het type luxe meubilair wordt geschat dat tafels tegen 2027 een aanzienlijke omzet van meer dan USD 4 miljard zullen genereren. De vraag naar luxetafels is toegenomen door de toenemende investeringen in de horecasector. Naarmate de wereldeconomieën uit hun corona-sluizen komen, zal de horeca naar verwachting een stratosferische groei kennen en aanzienlijk bijdragen tot de groei van het segment tijdens de analyseperiode.

In termen van distributiekanaal, zal het online kanaal groeien met een opmerkelijke CAGR van meer dan 5,5% tijdens de voorspellingsperiode. De toenemende aanwezigheid van high-end meubelfabrikanten op tal van e-commerce platforms en onlangs gelanceerde AR apps om de meubelproducten sectie te promoten zal de groei van het segment verder stimuleren.

Door de oprichting van commerciële zones en IT-parken neemt de vraag naar efficiënt kantoormeubilair over de hele wereld toe. Designmeubilair zoals tafels en archiefkasten kunnen de algehele esthetiek van zakelijke en commerciële ruimten verbeteren, zoals individuele werkplekken, lounges, vergaderruimten en cafetaria's. Sommige van de bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van dergelijke meubels zijn Herman Miller, Inc., MARIONI, Knoll, Inc., Godrej & Boyce Manufacturing Co, Ltd., Haworth Inc., Boca do Lobo, IKEA Group, Brabbu, Kohler, Furniture Concepts, HNI Corporation, en Bentley Home.

De Noord-Amerikaanse markt voor luxe meubelen zal tussen 2021 en 2027 naar verwachting stijgen met een CAGR van 4,4%. De regionale marktgroei zal vooral worden toegeschreven aan de toenemende consumentenuitgaven voor woningverbetering. Volgens een recent rapport van Harvard University wordt de Amerikaanse markt voor woningverbetering momenteel geschat op meer dan $400 miljard per jaar. De stijgende vraag naar de ontwikkeling van nieuwbouw van woningen en commerciële gebouwen zal de luxe meubelindustrie voeden. Enkele van de prominente meubelmerken die in Noord-Amerika actief zijn, zijn Stickley, Floyd, Simplicity Sofas, Vermont Woods Studio, Eastvold Furniture, Vaughan-Bassett, The Joinery.

Bron: groundalerts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven