Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt bijzonder verhaal over honderdduizenden rotanstoelen

Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt een bijzonder verhaal over de geschiedenis van mensen die een bestaan opbouwden door gebruik te maken van de natuurlijke grondstoffen die de omgeving hen bood.



Vlechtdorp van Nederland
Bijna het hele dorp leefde een groot deel van de vorige eeuw van het maken van honderdduizenden rotanstoelen per jaar. Het bezorgde Noordwolde de naam: Vlechtdorp van Nederland. Er was in het dorp zelfs een Rietvlechtschool waar men het vak van vlechter leerde. In dat Rijksmonument vindt u nu het Nationaal Vlechtmuseum.

Het museum toont niet alleen veel gevlochten gebruiksvoorwerpen, maar ook prachtige meesterstukken. De authentieke sfeer van het gebouw en de vele beeld- en geluidsfragmenten brengen de bezoeker terug in de tijd.

Moderne vormgevers
Naast aandacht voor het verleden komen moderne vormgevers aan bod, zoals Dirk van Sliedregt, Jan des Bouvrie en Marcel Wanders. Zelfs de industriële toepassingen van het vlechten worden niet vergeten. Jong en oud kunnen zelf aan de slag in het museum om bijvoorbeeld een mattenkloppertje te vlechten. Voor kinderen ligt ook altijd een leuke speurtocht klaar.

Meer informatie:
Nationaal Vlechtmuseum

Mandehof 7
8391 BG Noordwolde
0561 – 431885
info@vlechtmuseum.nl
www.vlechtmuseum.nl

Publicatiedatum: