Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Clement Lammerts van Bueren: "In Nederland hebben we nu ruim 20 retailers"

EcoLife Beds naast Nederland en België, binnenkort ook verkrijgbaar op Curaçao

Het is nog maar een goed jaar geleden dat Clement Lammerts van Bueren agent werd van EcoLife Beds, waarvan de fabriek in Zweden (Valskog) staat. Sinds januari 2021 vertegenwoordigt hij het Zweedse merk in Nederland. Om het slaaplabel verder in ons land uit te rollen, ging hij op zoek naar dealers. "Dat is zeker goed gegaan, want inmiddels zitten we al op ruim 20 retailers. Binnenkort opent er ook een filiaal op Curaçao. Een Bredase ondernemer gaat daar de EcoLife Beds verkopen. Daar ben ik heel trots op! In Nederland hebben we nog een paar regio's over, terwijl in Vlaanderen de markt nog zo goed als open is. Daar is kortgeleden een dealer van start gegaan. Dus we zijn nog op zoek naar een aantal wederverkopers", vertelt Clement enthousiast.

Volgens Clement is Ecolife Beds een beddenmerk met potentie. Na de opening van de eerste Ecolife Store in Heemstede, welke zeer succesvol is, staan er aankomend jaar nog meer Ecolife Stores op de planning. In het achterliggende jaar heeft hij een stabiel netwerk van retailers opgericht die enthousiast met het merk aan de slag zijn gegaan. Daar horen een goede regiobescherming bij en diverse marketingtools.

Binnenkort worden er radiocampagnes uitgevoerd, zodat steeds meer consumenten warm gemaakt worden voor de met de hand gemaakte bedden van Ecolife, met 100% natuurlijke materialen zonder latex.
"We groeien ontzettend hard", zegt Clement. "De komende periode gaan we in samenspraak met de dealers behoorlijk in marketing investeren. We hebben voor het komende jaar nog heel wat op de planning staan, maar daar kan ik op dit moment nog niet over uitweiden."  

Met EcoLife Beds richt Clement zich op het midden- tot middelhoog segment. Vooral consumenten die waarde hechten aan een ecologische footprint, natuurproducten en kwaliteit. Het merk blinkt volgens hem uit in de prijs-kwaliteitverhouding.
Het zijn volledig natuurlijke bedden zonder dierlijke materialen, maar gemaakt van agave, biologisch katoen, linnen en vlas en voorzien van hoekveren in zowel de box als matras. Verder is er een ruime stofkeuze, maar ook eigen stoffen kunnen toegepast worden. Tevens beschikt EcoLife over alle keurmerken en een garantietermijn van 25 jaar. Ook niet onbelangrijk: de bedden zijn binnen vijf weken leverbaar.



"Ik vind prachtig om te zien dat we in een behoefte voorzien. Dat had ik een jaar geleden ook verwacht. Prachtig dat er nu ook op een eiland als Curaçao Ecolife Beds worden verkocht. Het wordt een filiaal van MW Bedden uit Breda. Jeroen en Marieke Wijers starten daar samen met hun zoons een slaapwinkel. Zij verkopen voor 80% ons merk en de rest zijn het andere merken."

In Nederland wordt nog naar dealers gezocht in met name de provincie Zeeland en in de regio Den Haag. Vlaanderen ligt nog voor een groot deel open. "We zoeken vooral winkeliers op een redelijk niveau, dus niet de onderkant van de markt, maar de local heroes. 

Ecolife Beds telt zeven modellen. Het topmodel is de Eco Luxury, welke is voorzien van een 18 cm hoge pocketveer en leverbaar met side-stitching.

Meer informatie:
EcoLife Beds
Clement Lammerts van Bueren
+316 237 68 288
clement@ecolifebeds.se 
www.ecolifebeds.com