Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pure Talents Contest imm cologne 2022: jonge ontwerpers demonstreren kwaliteit en optimisme

Het zakelijke interieur event imm cologne zet zijn al lang bestaande wedstrijd voor jonge ontwerpers voort. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen: de ontwerpen die door de vakjury zijn genomineerd voor de 19e Pure Talents Contest tonen een enorm marktpotentieel en maken zowel technisch als esthetisch indruk. Maar de volgende generatie is vooral op zoek naar één ding: duurzame productconcepten.

“Het is werkelijk indrukwekkend hoeveel ontwerpen van uitmuntende kwaliteit er dit jaar – ondanks de moeilijke omstandigheden van de afgelopen maanden – weer zijn ingediend”, zegt ontwerper Sebastian Herkner over de resultaten van de laatste Pure Talents Contest. “Veel van de ontwerpers hadden niet eens toegang tot werkplaatsen om hun modellen te bouwen, omdat zelfs de universiteiten gesloten waren. Velen zijn er echter op de een of andere manier in geslaagd - misschien zelfs thuis - om zeer professionele weergaven te maken. Wat dat betreft was de deelname echt buitengewoon positief, met inzendingen van hoge kwaliteit over onderwerpen als duurzaamheid, nieuwe materialen enz., die de laatste jaren aan belang zijn toegenomen.”

Ontwerp dat je kunt aanraken
De productideeën die genomineerd zijn voor presentatie op de volgende imm cologne omvatten betoverende lichteffecten en decoratieve concepten voor moderne interieurontwerpen, evenals fijn bewerkte constructies en spannende materiaalstudies. Jonge ontwerpers gaan de uitdagingen van de toekomst aan - of dat nu is met eenvoudige productoplossingen of met slimme concepten die de grote verwachtingen die ze van de toekomst hebben onthullen. Wat alle ontwerpen gemeen hebben, is een strakke, aantrekkelijke vorm en een focus op het gebruikersvoordeel. De afgelopen twee jaar is er een trend ontstaan ​​waarbij inzendingen voor de wedstrijd zijn verschoven van puur experimentele naar concrete productstudies die intuïtief gebruik, (multi-)functionaliteit en duurzame waarden voorop stellen. Hierop voortbouwend is het thema van de Pure Talents Contest voor imm cologne 2022: Design you can touch – pragmatisch, interactief, tactiel.

Een focus op het oplossen van problemen
Het combineren van aantrekkelijke esthetiek en functionaliteit heeft altijd centraal gestaan ​​bij goed design. De jongere generatie ontwerpers voegt daar nu nog een kernelement aan toe: duurzaamheid. "Duurzaam" betekent echter niet alleen natuurlijk of hernieuwbaar, maar vaak ook performatief, transporteerbaar, modulair, recyclebaar en duurzaam. Dit “idealistische pragmatisme” is ook voelbaar in bijna alle genomineerde inzendingen.

De Pure Talents Contest presenteert ontwerpen voor eigentijdse, duurzame woonaccessoires
De Pure Talents Contest is een van 's werelds meest prestigieuze wedstrijden voor jonge ontwerpers die nog studeren of net afgestudeerd zijn, en die op zoek zijn naar start-ups in de meubelindustrie. Georganiseerd door een van de grootste internationale interieurbeurzen, biedt de wedstrijd aspirant-talenten een podium voor hun producten en een unieke kans om een ​​netwerk te ontwikkelen binnen de industrie en de designscene. Een jury van experts selecteert de 20 beste inzendingen voor presentatie op imm cologne en kent prijzen toe aan drie winnaars, die aan het begin van het Interior Business Event worden bekendgemaakt.

Meer informatie:
IMM Cologne
www.imm-cologne.com

Publicatiedatum: