Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit is online het meest gezochte tuincentrum

Uit het Structuurrapport Tuincentra 2021 blijkt dat Tuincentrum Osdorp online het meest gezochte tuincentrum is van Nederland. Het tuincentrum laat formulenamen zoals Groenrijk en Intratuin achter zich als het gaat om online zoekvolumes.

De analyse van Marktdata.nl van Google data zijn uitgevoerd op het zoekverkeer van tuincentra gerelateerde zoekopdrachten in de periode oktober 2017 tot en met september 2021. De analyse is uitgevoerd op 8,9 miljoen zoekopdrachten. Uit de analyse van de meest voorkomende gerelateerde zoekopdrachten op het gebied van tuincentra blijkt dat er vaak gezocht wordt naar een specifiek tuincentrum of winkelformule.


Tuincentrum Osdorp, dat veruit het meest gezochte tuincentrum is.

Specifieke tuincentra
Naar welke specifieke tuincentra en winkelformules wordt er het meest gezocht? Over de afgelopen vier jaar is Tuincentrum Osdorp veruit het meest gezochte tuincentrum. De top vijf wordt gecompleteerd door Tuincentrum Het Oosten, Tuincentrum De Boet, Groenrijk en Intratuin. Een aanzienlijk deel van het zoekvolume komt voor rekening van Tuincentrum Osdorp. Op de tweede plaats staat Tuincentrum Het Oosten met 9,9 procent van het zoekvolume, gevolgd door Tuincentrum De Boet met 8,7 procent. Opvallend is dat individuele tuincentra een hoger zoekvolume realiseren dan bijvoorbeeld een algemene winkelformule zoals Intratuin.

Stijgers en dalers 2018-2020
Welke tuincentra en winkelformules zagen het zoekvolume de afgelopen paar jaar het sterkst toenemen? Tuincentrum De Bosrand zag het zoekvolume met maar liefst 214 procent meer toenemen dan het marktgemiddelde. Ook Tuinplantencentrum Loef en Tuincentrum Oosterik zagen het zoekvolume flink boven het marktgemiddelde toenemen. De grootste verliezers qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode zijn Tuincentrum De Schouw en De Evenaar.

Stijgers en dalers 2021
Welke ontwikkelingen zien we in het zoekgedrag naar tuincentra en winkelformules in de eerste drie kwartalen van het jaar 2021? In het jaar 2021 prijkt Tuinplantencentrum Loef bovenaan de ranglijst van stijgers. Daarnaast laat een groot aantal tuincentra een flinke stijging zien in de eerste drie kwartalen het jaar 2021. De grootste verliezers qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode zijn tuincentrum Stox en Praxis.

Op basis van het jaarlijkse zoekvolume naar de tuincentra en winkelformules toont het onderzoeksrapport een jaarlijkse top-10 van tuincentra en winkelformules. Tuincentrum Osdorp staat alle jaren op de eerste plaats. Tuincentrum Het Oosten en De Boet wisselen elkaar af op de tweede plaats. De sterkste daler is Intratuin die van de vierde plaats in het jaar 2017 is gezakt naar de zevende plaats in het jaar 2020.

Bron: Structuurrapport Tuincentra 2021

Publicatiedatum: