Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Loon in nieuwe cao Interieurbouw en Meubelindustrie niet langer gebaseerd op leeftijd

Voor de cao Interieurbouw en Meubelindustrie (voorheen de cao Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven) geldt per 1 januari een nieuw en uitgebreider loongebouw. "Het is belangrijk dat je voor het werk dat je doet een goede functieomschrijving hebt. Daarin staat wat je werkzaamheden zijn, welke verantwoordelijkheid je daarbij hebt. Er is ook een aantal nieuwe functiebeschrijvingen gemaakt bij de uitbreiding van het loongebouw. Op basis van de functiebeschrijving word je ingedeeld in het loongebouw en de passende ervaringstrede", geeft de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) aan. Welke functie aan welke loonschaal is gekoppeld zie je in het overzicht functie-indeling.



Beoordeling
Nu het loongebouw niet meer is gebaseerd op loon op basis van leeftijd maar op ervaring vanaf 21 jaar, kan er ook op basis van functioneringsgesprekken en beoordeling met het toekennen van een ervaringstrede worden gewerkt. Bij voldoende functioneren of als er niet beoordeeld wordt, heb je recht op een volgende trede tot de laatste trede is bereikt. Na het bereiken van de hoogste trede heb je alleen recht op de loonsverhogingen die in de cao worden afgesproken. Natuurlijk kun je dan wel zelf onderhandelen over een hoger loon omdat het in de cao gaat om het loon dat je minimaal hoort te verdienen.

Loon per 1 januari
Als je de juiste functiebeschrijving hebt met de daarbij horende loonschaal, word je ingepast in het nieuwe loongebouw. Dat kan betekenen dat je daarbij al een loonsverhoging kunt krijgen. Je wordt ingedeeld op de trede die komt op de eerste ervaringstrede boven het brutoloon dat je in december had. Het kan ook zijn dat je meer verdient dan in de hoogste tredebedrag voor jouw functie.

Loon per 1 februari
Per 1 februari is er een loonsverhoging van 3% afgesproken. Die verhoging geldt over het loon zoals het in januari volgens de indeling in het nieuwe loongebouw is vastgesteld.  

Publicatiedatum: