Vraaggesprek over uitdagingen, volksgezondheid en 2022

Maarten van de Goor van Jess: "Uiteindelijk met een mooie 24% omzetstijging het jaar afgesloten"

2021 ligt achter ons. Voor veel ondernemers in de interieurbranche een jaar om nooit te vergeten. Niet alleen vanwege alle coronaperikelen. Ook het tekort aan grondstoffen en de oplopende tarieven bezorgden velen hoofdbrekens. Om maar niet te spreken over de vele openstaande vacatures.

Inmiddels staat het vizier alweer vol op 2022. Tijd om verschillende ondernemers aan de tand te voelen, waaronder directeur Maarten van de Goor van Jess, dat al bijna 30 jaar designmeubelen ontwerpt en produceert met de nadruk op different, seductive en pure

Als je minister van Volksgezondheid was, welke coronamaatregelen zou jij dan nemen?
"Iedereen die nog twijfelt over het vaccineren, een week mee laten werken in het ziekenhuis op de corona-afdeling."  

Hoe blik je terug op 2021?
"Het was een bewogen jaar met een mooie afsluiting! Uiteraard hebben we veel beurzen gemist, uiteindelijk hebben we alleen Salzburg en Design District gedaan. Dit was een feest om mee te maken en iedereen weer te zien. Enorm jammer dat de andere beurzen niet zijn doorgegaan en waar we onze andere klanten in de andere landen dus niet hebben kunnen zien. Uiteraard ook materiaalschaarste en prijsstijgingen van materialen. Onze Global Balance collectie uitgebreid. In het kader van MVO ondernemen hebben we mooie stappen gemaakt. Diverse corona- en quarantaine gevallen in de fabriek gehad. Desondanks uiteindelijk met een mooie 24% omzet stijging het jaar afgesloten, enorm trots op ons team en deze prestatie!"

Voor welke uitdagingen kwam je te staan?
"Het feit dat onze leveringsbetrouwbaarheid niet meer 100% te managen was. Een klein deel door materiaalschaarste, maar veelal door personele bezetting en aangepaste regelgeving omtrent quarantaine. Gelukkig is onze volledige productie in Nederland, waardoor de levertijd meer dan marktconform is."

Wat waren absolute hoogtepunten?
"De aankoop van ons pand met direct de verbouwing van onze showroom, kantoor en nu productie. Diverse (inter)nationale projecten die we samen met onze dealers hebben gerealiseerd, plus de nominatie voor wederom een German Design Award. En natuurlijke onze order- en omzetstijging."

Welke voornemens c.q. doelen heb je voor het komende jaar?
"Het doel is om de leveringsbetrouwbaarheid weer terug naar 100% te krijgen. De eerdergenoemde groei de komende jaren door te zetten. Het deelnemen aan de diverse nationale en internationale beurzen daar waar mogelijk is."

Meer informatie:
Jess
Ketelmeer 12
5347 JX Oss
+31 412 63 90 92
www.jessdesign.com   
info@jessdesign.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven