Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Detailhandel zet ruim 5 procent meer om in november

Winkels in meubels, woninginrichting, keukens en vloeren zetten meer om dan 1 en 2 jaar eerder

De detailhandel heeft in november 5,2 procent meer omgezet dan in november 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,6 procent hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 7,4 procent. Daarnaast is online 5,2 procent meer omgezet door de detailhandel. In vergelijking met november 2019 lag de omzet van de detailhandel 15,9 procent hoger in november 2021.


Foto ter illustratie: Dining Chair Keen van Present Time.
 
De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in november. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 6,9 procent hoger dan in november 2020.

Omzet detailhandel


Omzet non-foodwinkels ruim 7 procent hoger
De omzet van de non-foodwinkels groeide in november 2021 met 7,4 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 3,4 procent hoger dan een jaar eerder. Ten opzichte van november 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in november 2021 ruim 14 procent hoger.

De winkels in meubels en woninginrichting en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, hebben meer omgezet dan een en twee jaar eerder. Verder was de omzet van deze winkels in november 2021 hoger dan in november 2019.

Omzet deelbranches detailhandel


Online ruim 5 procent meer omzet
De online omzet was in november 5,2 procent hoger dan in november 2020. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 8,6 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 1,1 procent.

De online omzet van voedingsmiddelen en drogisterijen, van overige non-foodartikelen en van kleding en modeartikelen, lag in november 2021 hoger dan in november 2020. De online omzet van consumentenelektronica was echter lager dan in november 2020.

Online omzet naar branche

Bron: CBS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven