Raimond Oude Egbrink van softwarebedrijf Logic4:

"Binnen de interieurbranche is er veel belangstelling voor onze oplossingen"

Het zijn drukke tijden voor Logic4. Steeds meer bedrijven digitaliseren hun bedrijfsprocessen. "De huidige marktsituatie zorgt ervoor dat er ook binnen de interieurbranche veel belangstelling is voor onze oplossingen", vertelt marketingcoördinator Raimond Oude Egbrink. "Door alle coronaperikelen is het onlineverhaal belangrijker dan ooit. Bedrijven willen hiervoor het liefst een totaaloplossing, één centraal aanspreekpunt en dat kunnen wij aanbieden. Onze alles-in-één webshop en bedrijfssoftware is wat dat betreft uniek in de markt.”

Logic4 is een webshopplatform en bedrijfssoftware in één; software die uitgebreide ERP functies combineert met een krachtig ingebouwd webshopplatform. "En dat zonder koppelingen! Het is dé totaaloplossing voor handelsbedrijven die willen groeien", vat Raimond het samen.

Marketingcoördinator Raimond Oude Egbrink (links) en business developer Jorgos Thravalos. "Je ziet dat het online aandeel in de meubelverkoop een enorme groei doormaakt."

Steeds meer bedrijven zoals groothandels en retailers met fysieke producten kiezen voor een online portal waar hun dealers c.q. klanten terecht kunnen voor het plaatsen van orders. Dat scheelt voor alle partijen een hoop werk en het risico op een verkeerde bestelling is heel klein, aldus Raimond. Het alles-in-één-concept dat Logic4 biedt, uiteenlopend van een webshop met backoffice, artikelbeheer, voorraadbeheer en boekhouding, spreekt klanten aan. Het bedrijf dat in Enschede kantoor houdt en 35 medewerkers in dienst heeft, gaat prat op deze totaaloplossing. "Tuurlijk kun je als bedrijf voor losse onderdelen bij verschillende bedrijven kiezen en die dan met elkaar koppelen. Maar vaak veroorzaakt dat onnodig tijdverlies. Om te beginnen door extra handmatig onderhoud, het leidt vaker tot storingen en je hebt gewoon minder overzicht."

Alles-in-één oplossing
Volgens Raimond kunnen in de interieurbranche nog veel bedrijven werk maken van hun online omgeving. "Je leest dat de sector nog vrij traditioneel is, dus daar is nog een flinke slag te maken. Met ons totaalpakket bespaar je een hoop manuren en ga je zaken veel slimmer doen. Je hoeft geen orders meer over te typen of bepaalde bestellingen handmatig door te geven. Logic4 is de alles-in-één oplossing waarin alle benodigde functies voor de verdere groei van een bedrijf samenkomen. Als ondernemer hoef je je alleen nog maar druk te maken om zaken die er echt toe doen, als je eenmaal alle processen digitaal geregeld hebt. Het zorgt voor een flinke tijdbesparing en je werkt veel efficiënter. Ons softwarepakket is toegerust op groei. Als je eenmaal voor Logic4 kiest, kun je er járen mee vooruit. Als je voor de keuze staat om nieuwe software aan te schaffen, dan zou het jammer zijn als je het over een jaar weer aan moet passen. Denk dus goed na als ondernemer welk softwarepakket je kiest", benadrukt Raimond.

Ambitie
Logic4 maakt een snelle groei door. "Onze ambitie is ook gericht op groei. Maar dat is een natuurlijk proces; er is gewoon veel belangstelling voor ons alles-in-één-pakket. Met goede producten kun je alle klanten bedienen."

Om als Logic4 de groei te kunnen bijbenen, moet het personeelsbestand voortdurend met specialisten worden uitgebreid. Zelf is Raimond in februari van start gegaan, in het achterliggende jaar zijn ook nog vier developers aangetrokken. "Vacatures zijn moeilijk in te vullen, maar toch weten we als Logic4 steeds de juiste mensen aan te trekken."

Samen
De software van Logic4 wordt op details ook voortdurend verbeterd. "We volgen de technische ontwikkelingen en samen met onze klanten kijken we continu naar verbeteringen. Als zij bepaalde wensen hebben die breed gedragen worden, dan maken wij zeker de afweging om die door te voeren en te ontwikkelen. De klant ontzorgen, daar draait het om. Dat doen we in de kern, we nemen ze veel werk uit handen. We hebben dan ook heel veel tevreden klanten. Op de site staan veel interessante praktijkcases, waarmee je als potentiële klant je voordeel kunt doen."

Enorme groei
Logic4 verwacht ook volgend jaar door te kunnen groeien. "Je ziet dat het online aandeel in de meubelverkoop een enorme groei doormaakt", vertelde de collega van Raimond, Jorgos Thravalos, eerder dit jaar in een interview met Wonen360. Hij is al tien jaar Business Developer bij Logic4. "Binnen de branche was er in 2020 een stijging van 83% aan online verkoop. En dan is het niet alleen een uitbreiding naar één of meerdere webshops. Het betekent ook het automatiseren en digitaliseren van orderprocessen en voorraadbeheer. En daarvoor heb je de juiste software nodig", zei Jorgos.

Wanneer iets past
Hij geeft bedrijven advies over het overstappen naar of vervangen van een ERP pakket. "Ik heb veel verschillende partijen gesproken, zowel binnen als buiten de meubelbranche, en weet nu precies wanneer iets past of niet. Daarnaast heb ik ondersteuning geleverd bij implementaties en weet daardoor wat er allemaal mogelijk is met onze alles-in-één webshop en ERP software. Het heeft mij geleerd dat bedrijven intern open moeten staan voor verandering om vooruit te komen. En soms kan het ook interessant zijn om eens buiten je eigen branche te kijken. Een softwarefunctie kan minder gebruikelijk zijn in een branche, maar misschien wel veel voor jouw bedrijf betekenen. Soms lijkt iets ongebruikelijk, maar kan het toch een goede toevoeging zijn", vertelde Jorgos.

Lees hier het complete interview.

Wil je meer weten over de alles-in-één webshop & ERP.  Vraag dan de gratis whitepaper aan via deze link.

Meer informatie:
Logic4 alles-in-één webshop & ERP
www.logic4.nl 
053 4361408


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven