Een nieuwe buitendeur kopen? Let hierop

Wil je een nieuwe buitendeur kopen? Als je een nieuwe buitendeur gaat aanschaffen, zijn er diverse punten waar je op moet letten. Zo zijn er verschillende soorten materialen en kun je onder andere voor een kunststof buitendeur kiezen. Wij zochten uit waar je op moet letten als je een buitendeur gaat kopen en hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Kies het juiste materiaal uit
Denk goed na over het materiaal dat je voor je buitendeur kiest. Zo is hout een natuurlijk materiaal dat tevens leeft. Hout kan uitzetten en krimpen, wat geheel afhankelijk is van het weer. Dit zorgt ervoor dat je deur kan gaan piepen of klemmen. Kies je voor een kunststof schuifdeur, dan heb je hier minder last van. Een kunststof deur sluit als hij gloednieuw is net zo goed als jaren later. Dat maakt kunststof tot de meest geschikte materiaalsoort.

Zorg voor de juiste inbraakbeveiliging
Wanneer je een nieuwe buitendeur koopt, is het erg belangrijk dat deze voorzien is van de juiste inbraakbeveiliging. Ga altijd voor buitendeuren met een SKG 3 sterren beslag dat aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoet. Zo ben je er zeker van dat inbrekers jouw woning eerder over zullen slaan dan een poging wagen om in te breken. Met deze sloten kost hen dat namelijk veel meer moeite, waardoor ze hun poging zullen staken.

Bekijk de isolatiewaarde
Bekijk goed wat de isolatiewaarde van de gewenste nieuwe buitendeur is. Je zal zo voorkomen dat je voor niets aan het stoken bent, omdat de warmte toch via de deur jouw woning ontglipt. Kies altijd voor een goede isolerende deur. Dit zal ook jouw energierekening ten goede komen.

Zorg dat je niet hoeft te schilderen
Wanneer je kiest voor een houten buitendeur, dan zal je deze om de paar jaar weer moeten verven. Wij raden het eerder aan om voor een deur te kiezen die je niet hoeft te verven. In dat geval is een kunststof deur eenvoudig te onderhouden en hoef je deze niet weer te schilderen na een paar jaar.

Kies een passende buitendeur
En als laatste tip: zorg ervoor dat de nieuwe buitendeur die je kiest geheel past bij jouw interieurstijl. Zo zorg je ervoor dat jouw woning een mooi geheel wordt en de deur niet afwijkt van de rest van jouw woning. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven