Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sanitairspecialist enthousiast over Together World Tour in Dubai

Ideal Standard, specialist in sanitaire oplossingen voor badkamer, douche- en toiletruimtes voor woningbouw en publieke ruimtes, heeft Dubai bezocht voor de laatste editie van Together World Tour bezocht. Met een sterke focus op designinnovatie, werd het digitale event op maandag 22 november geïnspireerd door de dynamische ‘stad van de toekomst’.

The Together World Tour, de theatrale en filmische evenementenreeks van Ideal Standard, stopte onlangs in Dubai voor de vijfde van de zes evenementen die over de hele wereld plaatsvinden. De tour, een innovatieve samensmelting van digitale inhoud, is bedoeld om de internationale architectuur- en designgemeenschap te inspireren door het allerbeste van de designcultuur uit elk van de zes onderscheidende steden te laten zien.

Sinds de lancering in april heeft de Together World Tour Milaan, Berlijn, Londen, Parijs en nu ook Dubai aangedaan – een diepe duik in de dynamische cultuur van elke stad en het verkennen van hun impact op de wereld van badkamerdesign.Symbool voor transformatie 
Jan Peter Tewes, co-chief executive officer van Ideal Standard zei: “Dubai is een stad die symbool staat voor transformatie, vooruitgang en een mooie toekomst. Het is een plek waar de geschiedenis nog steeds zichtbaar is, maar die ook beroemd is geworden vanwege de snelle stedelijke ontwikkeling, het landschap van wolkenkrabbers en iconische culturele centra. Het is een fantastisch voorbeeld van hoe je een moderne visie kunt combineren met historisch erfgoed en cultuur. Deze stad laat ons zien dat het onmogelijke mogelijk is door innovatief ontwerp, architectuur en techniek.

“In die zin heeft Ideal Standard overeenkomsten met Dubai. We werken al meer dan 100 jaar samen met de meesterontwerpers in hun tijd en we vinden nu enkele van onze meest iconische ontwerpen uit het verleden opnieuw uit met behulp van de nieuwste productietechnologieën en materialen om collecties te creëren die voldoen aan de behoeften van het moderne leven. ”Drie delen
Het evenement was opgesplitst in drie delen, waarbij de nadruk lag op cultuur en erfgoed om de oudere, historische wijken van de stad te bezoeken, met een schijnwerper op de nieuwe en de meervoudig bekroonde Conca-collectie van Ideal Standard, die is geïnspireerd op de klassieke collectie van het merk met dezelfde naam, ontworpen in 1972, en omvat keramische wastafels, kranen, meubels en baden. De eigentijdse producten maken deel uit van de Atelier Collections en zijn het resultaat van de exclusieve samenwerking van Ideal Standard met de beroemde Italiaanse ontwerpstudio Palomba Serafini Associati en vertegenwoordigen de toewijding van het merk om de toekomst van het moderne leven vorm te geven door middel van design.

Het evenement bevatte ook interviews met enkele van de grootste influencers in architectuur en design, waaronder Janus Rostock en Ahmed Al Salami, voordat ze een bezoek brachten aan Expo 2020, de wereldwijde tentoonstelling die plaatsvindt in Dubai, waar innovatieve oplossingen voor wereldproblemen worden getoond en samenwerking wordt aangemoedigd om te zorgen voor een betere toekomst.

Intellimix
Voortbordurend op het thema innovatie, presenteerde Roberto Palomba, Chief Design Officer van Ideal Standard, het product ‘Intellimix’. Één van de meest baanbrekende producten van Ideal Standard. Intellimix is een slimme contactloze kraan die superieure hygiëne eenvoudig maakt met een instelbare afgifte van water en zeep uit hetzelfde apparaat. Met het geoptimaliseerde wasprogramma kan worden bespaart op het water- en zeepverbruik en vermindert het de verspreiding van eventuele schadelijke bacteriën en virussen.

Over Intellimix gesproken, Roberto zei: "Gebeurtenissen van het afgelopen jaar hebben het belang van hygiëne over de hele wereld versterkt - die niet alleen het menselijk gedrag beïnvloedt, maar ook de vereisten voor het ontwerp van openbare was- en toiletruimten permanent heeft veranderd. Het is belangrijker dan ooit dat deze publieke ruimtes, en de technologie daarin, zijn ontworpen met de gezondheid en bescherming van de eindgebruiker in gedachten.

“Intellimix is ontwikkeld om aan deze eisen te voldoen door de hygiëne te verbeteren en het gemakkelijker dan ooit te maken om ervoor te zorgen dat alle gebruikers van gebouwen effectief hun handen wassen. Niet alleen dat, het draagt ook bij aan het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en helpt bedrijven kosten te besparen.”


Intellimix.

Design en architectuur
Jan Peter Tewes concludeerde: “De Together World Tour wil onze klanten en partners meenemen op een reis in de wereld van design en architectuur. Elk van de steden is met de bewust gekozen omdat ze dezelfde filosofieën weerspiegelen als de ontwerpvisie van Ideal Standard, inclusief de kwaliteiten die te vinden zijn in onze productreeksen.

“De tour is tot nu toe al een groot succes, maar het is nog niet voorbij. We hebben nog een laatste stop gepland voor 2022 op een prachtige locatie - dus hou ons in de gaten voor meer informatie.”

Meer informatie:
Ideal Standard
[email protected]
www.idealstandard.nl

Together World Tour
www.togetherworldtour.com

Publicatiedatum: