Fields presenteerde op meerdere evenementen haar nieuwste creaties

Inmiddels is de presentatie van Fields, the silence designed, zowel in Den Haag, tijdens Masterly the Hague, als in Rotterdam tijdens de Design District, goed verlopen volgens Marjan Veltkamp, eigenaresse van Fields. Bij alle gelegenheden presenteerde Fields nieuwe objecten. Marjan vindt het belangrijk zich te ontwikkelen in zowel beeldend als akoestisch opzicht.Tijdens Design District 2021 (1) presenteerde zij een volledig nieuw object “LOOPING", anders van uitstraling, gepresenteerd. Design District is een Nederlandse beurs gehouden in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Fields heeft hier in voorgaande edities ook al aan deelgenomen en het was fantastisch iedereen weer te zien en te spreken! ''Dit object is heel goed ontvangen,'' vertelt Marjan. ''Ook het frame was nieuw, een aantal weken eerder tijdens Masterly  gepresenteerd, en bood een nieuwe manier van presenteren. Niet meer afhankelijk van het gebouw zelf, nu zelfstandig staand in de ruimte.''

''Het object Looping heb ik in samenwerking met mijn akoesticus Ben Kok ontwikkeld. Het ontwerp bestaat uit 2 lagen (100%) wolvilt van 5 mm dik die door zijn eigen insnijdingen in het oppervlak op 10 cm afstand van elkaar gehouden worden. Zo wordt design gecombineerd met functionaliteit: dat de 2 lagen op afstand van elkaar staan en doordat ze aan elkaar gekoppeld worden brengt stijfheid.

Beide zaken, afstand en stugheid, zijn belangrijke peilers voor de lagere frequenties in het geluidsspectrum. Zo kan, met minimaal materiaal gebruik en optimaal design, ook voor de lagere frequenties een absorberende werking garanderen. 

Het object RØR, gaat hier nog verder op in. RØR heeft de vorm van een baffel, een akoestisch gezien een goed werkende vorm. In de detaillering van het object ben ik in gegaan ben op het Art Deco gietijzeren werk van de prachtige trappenhal, middels insnijdingen in het oppervlak, die door de bolling uit gaan staan en zo met licht- & schaduwwerking samen een patroon vormen. De vorm van een cilinder resulteert in een zo minimaal mogelijk materiaalgebruik. 

Virgin Leaf
De Virgin Leaf heb ik in oktober j.l. gepresenteerd tijdens Masterly the Hague in Sociëteit ‘de Vereeniging’ in Den Haag. Dit design/kunst evenement werd georganiseerd door Nicole Uniquole en Willem-Jan Hoogsterder van Hoogsteder& Hoogsteder. De Virgin Leaf, hangend in een eenvoudig frame, stond voor de boekenkast in de bibliotheek van bovengenoemd gebouw. Dit leverde hilarische taferelen op: mensen vonden het feit dat de boeken omgedraaid (vanwege de drukke kleuren van de ruggen van de boeken) al een kunstwerk op zich! 

De Virgin leaf, de naam zegt het al, refereert naar maagdelijke witte bladeren, sommigen zien er ook een ruggengraat in. Dat probeer ik met al mijn werk: door te spelen met vorm te komen tot fantasievolle objecten. En steeds weer verrassende manieren van verbindingen te vinden... het blijft leuk!!!

Geen afval
Voor alle genoemde objecten geldt dat ze geen afval hebben, geproduceerd binnen een straal van 25km en gemaakt zijn van 100% wolvilt. Een materiaal wat een prachtige uitstraling heeft, ademt en vocht opneemt. Het materiaal is bovendien vuilafstotend is en daardoor langer mooi blijft dan het alom bekende “duurzame” petfelt. Het petfelt is namelijk een synthetisch materiaal wat juist vuil aantrekt.

Alle objecten, ook de LOOPING, zijn modulair, omdat akoestiek maatwerk vergt: ieders gehoor is anders, wat de één een goede akoestiek vindt ervaart de ander als storend.

Meer informatie:
Fields
info@fields.co.nl 
www.fields.co.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven