Patera Magna van House of Thol op Dezeen Awards longlist

“Betere manier om groente en fruit te bewaren en voedselverspilling te voorkomen”

Gemiddeld belandt zo’n 29% van het verse fruit en groente dat consumenten kopen in de kliko, de helft van alle huishoudelijke voedselverspilling.1 83% van het weggegooide fruit en groente wordt afgedankt nadat het overrijp werd, omdat het niet goed bewaard werd, onvoorzichtig behandeld of gewoon vergeten. House of Thol heeft hier iets op bedacht met de Patera Magna.Poma/Olera is latijn voor Fruit/Groente. De serie is het resultaat van een uitgebreid en doorlopend onderzoek naar de beste manier om fruit en groente thuis op een natuurlijke manier te bewaren zodat er minder weggegooid hoeft te worden. 

Het eerste product van de serie: Patera Magna, bestaat uit een deels geglazuurde terracotta buitenschaal met daarin vijf losse compartimenten die het mogelijk maken verschillende soorten groente en fruit apart van elkaar te bewaren.

Geïnspireerd op de ‘zeer pot’ die op sommige plekken in Afrika gebruikt wordt, is de grote terracotta buitenschaal deels poreus. Door de schaal via het middelste gat te vullen met water, trekt het vocht in de poreuze wanden en verdampt aan de buitenkant, dat zorgt voor een natuurlijke koeling.

Drie van de binnencompartimenten worden afgesloten met passende dekselschaaltjes met handvat waardoor vruchten in het donker kunnen worden bewaard en rijpingsgas etheen zich niet kan verspreiden, terwijl je toch makkelijk bij de inhoud van de bakken kunt komen.

Georganizeerd door internationaal toonaangevende design website Dezeen, worden de Dezeen Awards gezien als een ijkpunt voor goed ontwerp. De nieuwe categorie sustainable design focust op projecten met een positieve bijdrage op het gebied van duurzaamheid.

De Patera Magna zal getoond worden in de House of Thol presentatie bij het Masterly Dutch Pavilion tijdens de Salone del Mobile in Milaan, van 5 tot 10 September 2021.

Behalve de Poma/Olera serie, laat het duurzame Nederlandse merk ook bloemschikschijven Flower Constellations, kweekschijfjes Helios, natuurlijk watergeefsysteem Waterworks én 95% circulaire kasten ReCabinet zien in de rijkelijk gedecoreerde boardroom van Palazzo Francesco Turati.

Meer informatie:
House of Thol
www.houseofthol.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven