Afnemend consumentenvertrouwen tekent situatie woningmarkt

Zes op de tien Nederlanders vinden het een ongunstige tijd om een huis te kopen. Zelden waren consumenten daar zo uitgesproken over. Dit blijkt uit de nieuwste peiling van de Eigen Huis Marktindicator, de stemmingsgraadmeter van de woningmarkt.

Tevens maakt meer dan de helft van de Nederlanders (56%) zich zorgen over de verdere situatie op woningmarkt. Redenen daarvoor zijn de concurrentie van beleggers, de moeilijke positie van starters, het schaarse woningaanbod en stijgende huizenprijzen.


Huis te koop in Blaricum. Foto Funda.

Dalende trend 
Het ongunstige kopersklimaat zal volgens verreweg de meeste consumenten nog wel even aanhouden. Ruim 80% van de Nederlanders voorziet verder stijgende huizenprijzen. Daarnaast denkt bijna 60% dat de situatie om een huis te kopen eerder verslechtert dan verbetert.

Het algemene consumentenvertrouwen in de woningmarkt blijft met 104 punten (neutraalscore: 100 punten) toch positief gestemd. Wel daalde de stemmingsgraadmeter ten opzichte van de vorige peiling met 1 punt, wat een begin van een dalende trend doet vermoeden.

Bron: Vereniging Eigen Huis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven