Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dijk houdt fabriek Leolux net droog

Leolux krijgt veel vragen over het wateroverlast in de provincie. "Gelukkig is de situatie voor ons op dit moment gunstig." Dat schrijft de meubelfabrikant in een verklaring afgelopen weekend op haar social media kanalen. 

Maandagmorgen (19 juli) is de situatie nog ongewijzigd. ''De dijk achter onze fabriek is hoog genoeg en heeft het water tegengehouden.''

Foto vanaf het balkon van het bezoekerscentrum van Leolux waarop duidelijk te zien is dat het hoge water net niet over de dijk gaat.

Delen van Limburg hebben te maken met een ongekende ramp. Onder meer de Geul, de Gulp, de Roer en de Maas traden de afgelopen dagen buiten hun oevers, veel mensen worden geĆ«vacueerd en woningen en bedrijven lopen onder. In BelgiĆ« en Duitsland is de situatie zelfs nog ernstiger. 

Na de overstromingen van 1993 en 1995 zijn er langs de Maas enorm veel maatregelen genomen. Leolux heeft haar fabriek bij de Maas liggen, maar de dijken lijken op hun taak berekend. Tot nu toe blijft het water aan de goede kant van de dijk en er lijkt voldoende marge te zijn. 

"We vertrouwen erop dat we het droog houden en rekenen erop dat de situatie langzaam weer normaal wordt."

Meer informatie:
Leolux
www.leolux.nl

Publicatiedatum: