Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Michael Schwall van Mobitec: "Wij kiezen bewust om nu geen prijsverhogingen door te voeren'"

Mobitec heeft niet stil gezeten in de afgelopen periode, ondanks de heftige en uitdagende coronatijd. Het Belgische meubelbedrijf heeft een explosieve groei weten te behalen en een recordjaar geboekt. Ook zijn er weer nieuwe modellen gepresenteerd, waar vanuit diverse landen goed op is gereageerd. Al met al overheerst tevredenheid binnen het bedrijf. Uiteraard zien de medewerkers uit naar het moment dat de beurzen weer gaan beginnen en ze hun klanten mogen ontmoeten.


De showroom is te zien in 3D.

Recordjaar
De 700 m2 grote showroom te Eupen is weer stijlvol en geheel trendy ingericht. Opvallend zijn de aardse kleuren die terug komen op de gestoffeerde stoelen en de gedroogde boeketten her en der boven de tafels in de prachtig ingerichte showroom. Het is rustig, want er werken nog veel mensen vanuit huis. ''Gek", aldus Michael Schwall van Mobitec, die weer naar 'het normaal' uitziet.

De directie van het bedrijf beloofde aan het begin van de coronaperiode dat niemand zijn of haar baan zou verliezen en ze met elkaar de schouders eronder gingen zetten. ''Dit is ook gebeurd. We doen en hebben het met elkaar gedaan en een recordomzet geboekt vorig jaar',' vertelt Michael. ''Het was zeker een uitdaging, maar 2020 hebben we met succes doorlopen.''
Ook de drie Poolse fabrieken van Mobitec draaiden volledig door en hebben tot op heden geen tekort aan grondstoffen of dergelijke. ''We hebben een constant stijgende lijn gezien.''

Daarnaast is het meubelmerk ook aan het doorontwikkelen. ''We hebben de showroom in Eupen en Rheda-Wiedenbrück (Duitsland) gescand, zodat klanten deze virtueel konden bezoeken. Hier werd erg positief op gereageerd. We hebben zo goed als we konden en mogelijk was, ons aangepast aan de huidige situatie en mogelijkheden gecreëerd om verder te gaan.''  


De nieuwe stoffencollectie van Mobitec, verkrijgbaar in acht motieven.

Nieuwe stoffenserie Tailor
Naast de uitdagingen die corona met zich meebracht, heeft Mobitec ook nieuwe producten gelanceerd. Het meest recente nieuws is dat er niet minder dan 3 nieuwe stoffencollecties zijn gelanceerd.
Zo is de Tailor-collectie vooral uitgekozen voor de retailmarkt.  Deze collectie is exclusief voor Mobitec, geen andere meubelfabrikant mag dus deze motieven gebruiken. Met maar liefst 8 motieven in diverse kleuren is deze nieuwe stoffenserie een perfecte aanvulling op de al bestaande neutrale, basiscollectie van Mobitec. Deze heeft een luxueuze en tijdloze uitstraling, is discreet en uitgesproken.
Naast de Tailor-collectie, zijn er specifiek voor de contract-sector ook nog twee andere stoffenseries ons aanbod komen verrijken: een aquaclean-collectie en een trevira CS-collectie. Volgens Michael vallen de nieuwe stoffen nu al zeer goed in de smaak bij klanten.

Naast de nieuwe textielcollectie zijn er afgelopen jaar nog meer producten gelanceerd. Dit zijn onder andere de vergadertafelserie Tribu, waarvan een model van negen meter het atrium siert in De Woonindustrie te Nieuwegein. Ook het nieuwe stoelmodel Toro werd onlangs gepresenteerd tijdens de Vakdagen en is te zien in de showroom in Eupen. 


Nieuw model Toro.

Prijsstijgingen
Ieder bedrijf maakt elk jaar de balans op. Mobitec doet dat normaal gesproken in de derde maand van het jaar. ''Wij bekijken en actualiseren de situatie jaarlijks in maart. Aan de hand van de situatie worden prijsstijgingen doorgevoerd, of niet. We horen van veel bedrijven dat ze de prijzen gaan verhogen, maar wij gaan dit bewust niet doen. Wij wachten eerst totdat de markt gestabiliseerd is en kijken dan naar de prijzen. Natuurlijk zal Mobitec hier waarschijnlijk ook niet aan ontkomen, maar we wachten eerst de markt af'', besluit Michael Schwall.

Meer informatie:
Mobitec
info@mobitec.be
www.mobitec.be