Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Primeur agenten Jan en Wanda Roosenburg vanaf maandag in DWI

Exclusieve verkooprechten coronatafel gekregen

"Ik heb zojuist bevestigd gekregen dat wij in Nederland de verkoop krijgen van de 'coronatafel' en ik heb het zelfs voor elkaar gekregen dat we hem gaan introduceren op de beurs", vertelt een trotse Jan Roosenburg van JWR-bedden. "Een uitvinding van Pascal Mannekens en inmiddels Europees gepatenteerd. Maandag komt er ook een op de showroom in De Woonindustrie te staan", kondigt hij aan. Op 12 april starten de vijf dagen durende voorjaarsvakdagen in het inkoopcentrum in Nieuwegein.

Coronatafel? Wat moeten we ons daar bij voorstellen. Die vraag leggen we Pascal Mannekens voor. Hij is CEO van Bedking en Ergopolis. 

Om het coronavirus te verslaan, zijn alle extra middelen welkom die ons helpen om terug naar een normaal leven te gaan. En dus worden vele technologische innovaties ontwikkeld die ons beschermen tegen de verspreiding van het virus. De coronatafels van Ergopolis, bijvoorbeeld.

Pascal Mannekens ontwikkelde en patenteerde de ‘coronatafel’: een tafel met een HEPA-filtratiesysteem (High-efficiency Particulate Air, een efficiëntiestandaard voor luchtfiltratie). "Dankzij mijn opleiding revalidatiewetenschappen ben ik al langer bezig met preventieve zorg, waaronder ook de luchtkwaliteit in slaapkamers", legt hij uit. "Toen het coronavirus toesloeg, ben ik meteen gaan nadenken hoe ik die kennis kon gebruiken. Het idee kwam in me op om HEPA-filtratie in tafels te integreren."Luchtgordijn
"De luchtreiniger voert gezuiverde lucht rechtstreeks in de ademzone aan, op anderhalve tot twee meter hoogte. Uniek aan de tafel is dat ze directe transmissie tussen mensen weert", legt Pascal Mannekens uit. "Dat noemen we verdringingsventilatie. Eigenlijk werkt het zoals een plexiglasscherm, maar dan met een luchtgordijn." 

Hoe werkt HEPA-filtratie?
"De kleine COVID-19 virusdeeltjes zetten zich vast op fijn stof. HEPA-systemen filteren dat fijn stof en ‘vangen’ dus ook virusdeeltjes in het filtermateriaal. HEPA-filtratie kent al langer medische toepassingen in onder meer Azië en Amerika, bijvoorbeeld in de bestrijding van het SARS- en MERS-virus. Met HEPA13 en HEPA14 kan je minimaal 99,75% van partikels die kleiner of groter zijn dan 0,3 micrometer uit de lucht filteren. Dat werkt voor alle luchtgedragen virussen, dus ook het klassieke griepvirus.

Horeca, retail en woningen
Ergopolis heeft momenteel drie modellen van de coronatafel in de toonzaal: een tafel voor de horeca, retail en thuisgebruik. "Ik vroeg een patent aan voor eender welke tafel met HEPA-filtratie", gaat Pascal verder. "Naast de drie standaardmodellen bouwen we coronatafels op maat. Daarbij houden we rekening met de ruimte waarin de tafel komt, zodat het ventilatiedebiet voldoet aan de situatie. Zo wordt het perfect mogelijk om veilig met meerdere mensen aan tafel te zitten zonder plexiglas of mondmasker."

Huiskamertechnologie
"De technologie bestaat al langer en heeft een bewezen werking", benadrukt Pascal. "Ze wordt onder andere gebruikt voor clean rooms in ziekenhuizen. Wij hebben gewoon de technologie in een nieuwe context toegepast. De coronatafel brengt deze medische technologie tot bij de mensen: in de huiskamer, op school, op kantoor, in restaurant... De toestellen zijn relatief geruisloos. Ook van de luchtstroom van de ventilatie voel en zie je niks. Een eenvoudige tafel kost 500 euro, daarmee kan je een ruimte van 30m2 zuiveren. Met vier krachtige luchtreinigers of meerdere kleine coronatafels kan je bijvoorbeeld een klaslokaal filteren, waardoor de ramen dicht mogen en mondmaskers niet nodig zijn", aldus Pascal Mannekens.

Mensen bij elkaar brengen
"Ik droom van een wereld zonder plexiglas en zonder mondmaskers, en de coronatafel maakt die overbodig. We willen mensen terug bij elkaar brengen in normale omstandigheden, en de coronatafel is daar een ideale oplossing voor", besluit Pascal Mannekens.

Meer informatie:
Coronatafel
www.coronatafel.be  

Meer informatie:
Jan en Wanda Roosenburg
JWR Bedden
Crayenbosch 3
3261 TD Oud-Beijerland
T +31 (6) 53 31 60 26
info@jwrbedden.nl  
www.jwrbedden.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven