Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse ontwerper brengt ode aan de lente

De Filipijnse ontwerper Kenneth Cobonpue brengt een ode aan het  bijzondere jaargetijde lente met interieuraccessoires die geïnspireerd zijn op de natuur rondom hem heen maar die dankzij zijn signatuur een internationale allure hebben.

De Filipijnse ontwerper studeerde industrieel ontwerp in New York en voltooide zijn opleiding in Europa (Italië en Duitsland), waar hij ook gewerkt heeft. Na zijn terugkeer in zijn geboortestad Cebu ontdekte hij dat eigentijds  design een nieuwe uitstraling zou kunnen krijgen door gebruik te maken van natuurlijke weefsels en materialen. Hij begon te werken aan functionele kunstobjecten als antwoord op de Westerse definitie van modern design.

Zijn unieke en organische ontwerpen, zoals de Bloom fauteuil, Fandango en Poppy hanglampen en Bouquet bijzettafels, zijn het resultaat van de perfecte balans tussen materiaalkeuze en innovatieve ambachtelijke productieprocessen. De stukken brengen poëzie en verwondering in ons dagelijks leven!

Leunstoel Bloom
Haal de natuurlijke schoonheid van de natuur in huis. Dit meubel, waarvoor een tere bloesem de inspiratiebron vormde, werd gecreëerd door middel van honderden fijne gestikte banen die in het midden van de stoel samenkomen. De stoel is met de hand gemaakt van microvezel met een versterkte bovenlaag van glasvezel. De draaivoet van de stoel is gemaakt van staal. Bloom won in 2011 de SIDM Prix D’Excellence Coup de Coeur in Montreal en werd in 2009 bekroond met de Maison et Object Coup de Coeur Award van Home Magazine.

Fandango hanglamp
In het ontwerp van de Fandango lamp komen de kracht en expressie van een Flamenco-danser die ronddraait in de ruimte tot uitdrukking. ‘Bladeren’ van katoen werden zo vormgegeven dat ze een diffuus licht verspreiden en het dramatisch gevoel oproepen ‘te dansen’ in de wind.

Poppy hanglampen
Poppy is een ontwerp bestaande uit handgemaakte papieren bloemen en doet denken aan een vers geplukt veldboeket. De gevouwen blaadjes werden gelamineerd met Tyvek en bevestigd aan een draadframe. De lampen vullen iedere ruimte met een warme gloed.

Bouquet
Bouquet springt in het oog dankzij de organische vormgeving. De delicate florale patronen werden in reliëf aangebracht op een met glasvezel verstevigd polymeerblad, en gecombineerd met een contrasterend onderstel van roestvrij staal.

Meer informatie:
Kenneth Cobonpue
www.kennethcobonpue.com 

Publicatiedatum: