Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arte trots op resultaten jaarrapportage TruStone initiatief

(Arbeids)omstandigheden in en rondom groeves waar Arte graniet inkoopt, worden verbeterd

Uit de eerste jaarrapportage van het initiatief TruStone blijkt dat bedrijven belangrijke stappen zetten richting verantwoorde natuursteenketens. Als aanjager van positieve verandering is Arte trots kartrekker te mogen zijn van dit belangrijke initiatief.



De afgelopen jaren heeft Arte – samen met het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, NGO’s en vakbonden – deelgenomen aan de onderhandelingen voor het TruStone initiatief. Het doel? De volledige waardeketen op een positieve manier veranderen door het uitvoeren van een Due Diligence proces en maatregelen te nemen tegen schade die wordt toegebracht aan mens, milieu, natuur of dier.

De deelnemende bedrijven brengen met ondersteuning van de overheid, NGO’s en vakbonden risico’s in kaart, en werken samen om problemen zoals kinderarbeid, gedwongen arbeid, gebrek aan vakbondsvrijheid en veiligheid en gezondheid in de keten aan te pakken.



De eerste resultaten van het TruStone initiatief zijn erg positief. Bedrijven die deelnemen hebben meer inzicht in de herkomst van hun materialen en een deel van de bedrijven draagt bij aan verbeteringen van arbeids- en mensenrechten en milieuomstandigheden in de keten.

Arte is blij door haar inspanningen de afgelopen jaren te worden gezien als best practice op het gebied van verantwoorde productie. Met als voorbeeld het Arte Right To Education project, waarin wordt samengewerkt met verschillende partijen om ervoor te zorgen dat (arbeids)omstandigheden in en rondom de groeves waar Arte haar graniet inkoopt, worden verbeterd. Het streven is om een ‘Child Labour Free Zone’ te creëren in de dorpen rondom deze granietgroeve en omliggende groeves in dit gebied in India, en daardoor kinderen een eerlijke kans te geven op een betere toekomst door onderwijs. Het A.R.T.E. project probeert samen met lokale mobilisers bewustwording te creëren bij de overheid, onderwijzers, leveranciers en bij gezinnen, met als doel een mentaliteitsverandering.

Op de website van Arte is er meer te lezen over het TruStone initiatief.

Meer informatie:
Arte Keukenbladen en Projecten
www.artegroep.nl 

Publicatiedatum: