Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

studioJanJannes - Jan Dijkstra onthult nieuwe ontwerpen

studioJanJannes - Jan Dijkstra presenteert zijn nieuwe ontwerpen voor onder andere Satelliet Meubelen, Fioli!, Olly! en Flip. 



Fioli!
De inspiratie voor dit ontwerp kwam uit de natuur, een bloem vorm. Om precies te zijn een roos. De zitting en de rug zijn als het ware twee gevouwen volumes of blaadjes die verbonden worden met elkaar door een buis. Deze buis accentueert beide volumes en is zowel esthetisch als functioneel omdat het onderdeel is van de constructie. Een rond, vriendelijk en uitnodigend ontwerp met veel vakmanschap en oog voor detail gemaakt in Europa en ideaal voor office en hospitality omgevingen. 



Olly!
De Olly bijzettafeltjes zijn ontstaan tijdens het ontwikkelen van een stoel ontwerp voor Bert Plantagie. Bert Plantagie was nog op zoek naar metalen bijzettafeltjes die makkelijk in combinatie met verschillende meubels gebruikt kunnen worden. Het uitgangspunt voor de tafeltjes was het spelen met open en gesloten volumes. Het ontwerp heeft vanuit verschillende zijdes een ander aanzicht en daardoor een bepaalde spanning in zich. De vormen kunnen niet zonder elkaar als tafel functioneren. Ze hebben elkaar nodig.


Stoel Flip met bijzettafeltjes Olly!.

Flip
Flip is een stoel familie ontwerp die met het beeld in mijn hoofd van twee open armen, een omhelzing is ontworpen. Alsof de stoel zegt, kom maar hier. Dit gebaar wilde ik in een ontwerp vatten. Dit komt terug in de ronde doorlopende vorm van de armleggers. Deze armleggers vormden de basis voor het gehele ontwerp. Naast dit moest het ontwerp licht, luchtig en compact zijn en bovenal een vrolijk karaktertje. Flip is ontworpen voor Bert Plantagie en opgenomen in de collectie.

Meer informatie:
studioJanJannes - Jan Dijkstra
www.janjannes.com 

Publicatiedatum: