Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Een meubel dat uitnodigt tot gesprek”

De Sideways Sofa, een ontwerp van Rikke Frost voor Carl Hansen & Søn

Nu het gebruik van digitale apparaten de manier waarop gesprekken voeren op de proef stelt, biedt de Sideways Sofa een modern tegenwicht om met elkaar van gedachten te wisselen of even te pauzeren. Deze met een award bekroonde bank van de Deense ontwerpster Rikke Frost heeft een eigenzinnig design waarbij het traditionele naar voren gerichte zitconcept plaats maakte voor een zijdelingse positie die gesprekken aanmoedigt.



Geheel in lijn met het DNA van Carl Hansen & Søn, waarin compromisloos vakmanschap en doordacht design naadloos samengaan,  combineert de Sideways Sofa klassieke materialen, zoals duurzaam hout, papierkoord en hoogwaardige stof, met een eigentijdse, asymmetrische vormgeving. De stoomgebogen rugleuning is vervaardig van massief hout en geweven papierkoord, wat het meubel een lichte, elegante uitstraling geeft. De zitting en rugleuning zijn gepolsterd en met stof bekleed voor optimaal comfort. Het resultaat is een bank waarop je graag lang wilt blijven zitten.

De zachte, uitnodigende bekleding, het verfijnde papierkoord en robuuste houten frame van de Sideways Sofa stralen zowel kwaliteit als vakmanschap uit.

De Sideways Sofa herinterpreteert de bank als een meubelstuk dat mensen samen brengt en uitnodigt tot een goed gesprek.

De Deense ontwerpster Rikke Frost was altijd al nieuwsgierig naar het combineren van verschillende ambachten en materialen. Met de Sideways sofa heeft zij deze nieuwsgierigheid in de praktijk kunnen brengen door papierkoord, hout en textiel te combineren in een eigentijds, asymmetrisch ontwerp.

Dankzij de combinatie van het ambachtelijke vakmanschap en de high-tech productiemethode is de Sideways Sofa comfortabel, veelzijdig en functioneel. Het asymmetrische ontwerp nodigt uit tot een gesprek of tot het doen van een dutje in de ‘grotachtige’ nis.

Meer informatie:
Carl Hansen
www.carlhansen.com 

Publicatiedatum: