Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Inkoop-Combinatie Holland B.V. legt na meer dan honderd jaar alsnog het loodje

Amper vier maanden nadat het faillissement van Inkoop-Combinatie Holland B.V. was teruggedraaid, heeft het bedrijf afgelopen woensdag alsnog het loodje gelegd. De rechtbank in Rotterdam heeft de onderneming, opgericht in november 1918 in Amsterdam als een samenwerkingsverband van ondernemers in de detailhandel, definitief failliet verklaard.

Op 19 augustus jl. werd de Inkoop-Combinatie Holland B.V. uit Rotterdam (Zuid-Holland) door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. Curator mr C.G. Klomp liet die dag desgevraagd weten dat het faillissement bij verstek is uitgesproken. Dit betekent dat de rechter een veroordeling heeft uitgesproken terwijl de gedaagde niet in de procedure is verschenen. Advocaat Klomp van Bierman Advocaten in Tiel meldde toen dat niet uitgesloten is "dat we in verzet gaan, maar dat moeten we nog bespreken en onderzoeken. Ik kan dus nu niet op zaken vooruitlopen."

Misverstand
Woordvoerster Gitty Verleg liet vervolgens weten dat Inkoop-Combinatie Holland een probleem heeft, maar dat "de tegenpartij akkoord is gegaan met ons bezwaar. Het faillissement is buiten mijn aanwezigheid (als gevolg van een misverstand) uitgesproken. Verzet wordt aangetekend en de aanvrager van het faillissement zal ook mee werken aan de vernietiging van het faillissement."

Helaas heeft het niet mogen baten, want op 16 december is het bedrijf toch failliet verklaard. "Door de eergisteren afgekondigde lockdown heb ik nog nauwelijks contact gehad met de curator en ben ik vooral druk bezig met aanleveren van de gevraagde informatie", laat Gitty Verleg desgevraagd weten.

Gebrek aan baten
"Het klopt dat wij het faillissement van Inkoop Combinatie Holland BV wegens gebrek aan baten hebben aangevraagd. Enerzijds door het wegvallen van leden kon de doelstelling van gezamenlijk inkopen, een gezamenlijke marketing etc. (om betere inkoop en verkoop voor de leden te kunnen realiseren) niet meer gehaald worden, en de kantoorkosten niet meer gedragen worden.
Anderzijds door betalingsachterstanden van debiteuren  en bedrijfskosten die gebaseerd waren op een grotere afzet hebben wij niet aan onze betalingsverplichtingen aan onze crediteuren kunnen voldoen. Pogingen tot vlottrekken van de organisatie en tot samenwerking met een andere partij zijn mislukt. Een voorstel tot schikking was voor een aantal van onze crediteuren helaas niet acceptabel.
Er zal geen doorstart plaatsvinden voor de inkooporganisatie, daarmee is er een einde gekomen aan dit concept", aldus Gitty Verleg.

Als curator is aangesteld mr R.M. Avezaat. Het insolventienummer van deze zaak is F.10/20/430


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.