Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In memoriam: Roelof Boer (54)

Afgelopen donderdag is geheel onverwacht Roelof Boer (54) overleden. Hij was leidinggevende, MR-lid en medeaandeelhouder van Boer Staphorst BV, waar hij al meer dan 33 jaar werkzaam was.

De begrafenis vindt morgen, dinsdag 17 november in besloten kring plaats.

'Zijn vernieuwingsdrang en vooruitstrevendheid blijven ons altijd bij. De leegte die hij nu achterlaat is ongekend groot' is in de rouwadvertentie die zijn collega's van het familiebedrijf hebben geplaatst geschreven.

Roelof Boer laat een vrouw, vijf kinderen en kleinkind achter. De redactie van Wonen360 wenst de nabestaanden alle sterkte en kracht toe bij dit grote verlies.

Het familiebedrijf Boer Staphorst (gelegen tussen Meppel en Zwolle) bestaat al meer dan 60 jaar. In 1958 startten Jacob Boer en zijn zoon Klaas een sloopbedrijf: firma J. Boer en Zn. De vrijgekomen materialen (zoals planken, dakpannen en stenen) verkochten ze vanuit de schuur achter het huis door.

In 1970 opende de familie Boer een tweede zaak. Hier werden onder andere hout, bouwmaterialen, keukens en sanitair verkocht. In 1989 werd de naam van het familiebedrijf gewijzigd in de huidige naam: Boer Staphorst. In 1995 verhuist men definitief naar de Achthoevenweg waar een groot bedrijfspand wordt geopend: een sloopbedrijf, een bouwmarkt en een woonwarenhuis. In 1998 werd het pand van de buurman aangekocht. Ook werd een deel van het eigen buitenterrein bij de winkel getrokken. De totale oppervlakte van Boer Staphorst was toen 16.000 m².  

Anno 2020 is Boer Staphorst een bouw- én woonwarenhuis met een uitgebreid assortiment en inspirerende winkelomgeving met de afdeling Boer Wonen, Boer Badkamers, Boer Keukens, Boer Bouwmaterialen, Boer Doe-het-zelf, Boer Buiten. Landelijk komen er elk jaar ruim 300.000 mensen winkelen. Dit alles dankzij meer dan 200 gemotiveerde en deskundige medewerkers, meldt de bedrijfssite.