Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Steeds meer orders van andere soorten klanten: projectinrichters, interieurstylisten, fabrikanten etc.

BY DE LINDE krijgt goede respons op vernieuwde propositie in 2020

De nieuwe dochteronderneming van Meubelfabriek De Linde, BY DE LINDE, maakt dit jaar een flinke groei door en ziet een positieve reactie op haar vernieuwde propositie. BY DE LINDE voorziet in productontwikkeling, prototyping, productie en afwerking van meubelen en halffabricaten voor projectinrichters, meubelmerken, interieurbouwers, fabrikanten, ontwerpers, winkeliers enz. enz. "Wij zijn betrokken bij de projecten van ontwerp tot aflevering", zegt Tom van der Linden (35). Hij geeft aan dat de markt vraagt om een nieuwe propositie. "We zien in 2020 een verdubbeling van de omzet ten opzichte van 2019, en dat bevestigt dat de markt onze knowhow op het gebied van houtverwerking op waarde schat."

Tom van der Linden in de fabriek.

In het komende decennium verwacht BY DE LINDE dat er steeds meer klanten bijkomen die behoefte hebben aan een ondersteuning bij het realiseren van projecten en ontwerpen. "We richten ons momenteel er op onze kennis van productontwerp en in productiename aan onze klanten beschikbaar te maken", licht Tom toe.
Elke ontwerpende partij heeft een technische partner nodig om tot een praktisch product te komen. "Omdat wij nog steeds het gehele ontwerp- en productieproces voor meubels in eigen hand hebben, snappen we de uitdagingen van ontwerpen, verwerken en afwerken van houtproducten. Ons publiek heeft behoefte aan concrete ondersteuning, gedurende het ontwerpproces tot en met de afwerking – en wij hebben die kennis in Volkel!"

Onderstellen op maat voor BenB Design Rosmalen.

Nieuw publiek, nieuwe communicatie
"De wereld verandert, en ook wij schaven onze communicatie bij. Onze klant is online actief en het is voor ons belangrijk te begrijpen wat er zich afspeelt bij onze klanten. Wij hebben de afgelopen tijd gebruikt om onze online préséance te verbeteren door de bedrijfswebsite online te zetten. Tevens blijven we in contact met de wereld van onze klanten middels LinkedIn en Instagram. Het is erg inspirerend om te zien hoe breed ons concept ingezet kan worden en hoe onze producten op zeer verschillende plakken terecht komen."


Wandbekleding in het Utrechtse Crown Plaza hotel, voor Meuviro Interieurbouw Breda.

Wat BY DE LINDE anders doet
"We zijn compleet anders gaan denken", gaat Tom verder. "In plaats van als producent te denken, benaderen we de klant vanuit een service-oogpunt. Ontwerpen en produceren is veel meer dan alleen maar hout bewerken, en dat erkennen we nu veel sterker dan voorheen. We ondersteunen het ontwerpproces met snelle en flexibele productie van prototypes – dit helpt onze klanten om de feeling bij het product te behouden tijdens het ontwerpproces. Verder snappen we hoe productie op te schalen, en waar rekening mee te houden tijdens de ontwerpfase. Dit ondersteunt de constructieve en uiterlijke keuzes die een ontwerper wil maken in een vroeg stadium. We doen er alles aan om het eindproduct zo tastbaar en helder mogelijk te maken voor de klant, inclusief de afwerkingsmogelijkheden."

Een interessantere verhouding met de klant
Tevens heeft Tom een nieuwe manier van werken gevonden, die een decennium terug nog niet te vinden was in de Nederlandse meubelindustrie. "We zijn niet meer de klant en producent zoals dat vroeger was – de grenzen vervagen, en we zitten nu volledig in de samenwerkingsmodus." Hij ervaart dagelijks het belang van samenwerken. "Onze klanten zijn gebaat bij open en vrij overleg, zodat iedereen elkaar kan ondersteunen en inspireren. Alleen op die manier krijg je met elkaar een beter product en nut je alle mogelijkheden van ontwerp, productie, en een flexibele supply chain uit."
Tom zegt hier heel veel energie uit te halen, simpelweg omdat de uitwisseling met de klant veel groter is dan voorheen. "Nieuwe ontwerpen zetten ons altijd weer voor nieuwe uitdagingen, en onze technisch onderlegde productie- en afwerkkennis inspireert onze klant. Die uitwisseling van energie is ontzettend gaaf."

Prototype museumbank voor ontwerper Lex Pott, Rotterdam.

Nieuwe propositie, nieuwe ervaringen
"Onze producten komen echt overal terecht", zegt Tom. "Door de nieuwe propositie sluiten we veel beter aan op iedereen die betrouwbaar in Nederland een flexibele kwaliteitsproduct nodig heeft. Het varieert van productie voor interieurbouw, klein- en grootschalige uitbestede productie van ontwerplabels, tot en met constante samenwerking met specifieke ontwerpers uit de designwereld. Allemaal zijn ze op zoek naar dezelfde waarde die wij leveren – proactief meedenken in het verkrijgen van een hoogkwaliteits Nederlands fabricaat, voor elk denkbaar ontwerp."
Ook verschillende meubelzaken uit het klantenbestand van Meubelfabriek De Linde weten hun weg te vinden naar BY DE LINDE. "Simpelweg omdat we als betrouwbare partner ongekende mogelijkheden hebben in aanvulling op bestaande collecties", zegt Tom tot besluit.

Fauteuil voor Heritage, Eindhoven.

Bedrijfskantine i.s.m. BenB design, voor interieurarchitecte Sasje van Huet, Gemert.

Meer informatie:
By de Linde
Jochem De Wildstraat 3
5408 RT Volkel
Tel: 0413 27 30 20
www.bydelinde.nl
info@bydelinde.nl

LinkedIn & Instagram

Tom van der Linden
Mob: 06 46 331 999
tom@meubelfabriekdelinde.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven