Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kranenspecialist gaat over op plasticvrije verpakkingen

Directeur Piet Pirovano van Kludi: "We staan nog maar aan het begin"

Kludi, specialist in badkamer- en keukenkranen, gaat over op het verpakken van producten in biologisch afbreekbare plasticvrije verpakkingen.

Sinds het begin van de productie van plastic producten is er wereldwijd meer dan acht miljard ton plastic geproduceerd. 5,8 miljard ton ervan wordt niet meer gebruikt, dus is ergens verdwenen. Slechts negen procent van dit plastic afval wordt gerecycled, terwijl 79 procent decennialang op stortplaatsen of gewoon in ons milieu terechtkomt - vooral microplastics zijn zorgwekkend, met name voor milieu, flora en fauna dus.



Een groot deel van de plastic producten bestaat uit eenmalig gebruikte verpakkingen. Dat was ook bij de specialist voor badkamer- en keukenmengkranen, douches, en douchesystemen Kludi het geval. "Als je je realiseert dat tegen 2050 de wereldwijde plasticproductie verviervoudigd zal zijn is het duidelijk dat we actie moeten ondernemen om die enorme stroom van plastic tegen te gaan", legt Piet Pirovano, directeur van Kludi Benelux uit. "Wij zijn daarom begonnen om ons verpakkingsconcept volledig te veranderen en over te schakelen op duurzame, geheel plasticvrije verpakkingsmaterialen."



Maïszetmeel in plaats van plastic

Sinds 2019 gebruikt Kludi geen plastic materialen meer voor de verpakking van het nieuwe douchesysteem van de Cockpit Discovery familie. Daar werd dit jaar het verpakkingsconcept van de luxelijn Kludi Nova Fonte aan toegevoegd. Zo worden de dozen gemaakt van karton dat is gerecycled uit oud papier. Het verpakkingsmateriaal voor het in zakjes verpakken van kleine onderdelen zoals schroeven, pluggen en sluitringen bestaat uitsluitend uit biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. Het materiaal voor deze zakjes wordt gewonnen uit maïszetmeel, ofwel hernieuwbare grondstoffen. Dit materiaal heeft de voordelen van plastic, maar is 100 procent biologisch afbreekbaar en composteerbaar volgens de Europese norm EN 13432. Goed voor mens en milieu. “Op deze manier hebben we tot nu toe al enorm op plastic verpakkingen bespaard. Maar we staan nog maar aan het begin”, zegt Pirovano. "In de komende jaren zullen we het gebruik van plastic verpakkingen voor de andere productlijnen in het Kludi-assortiment voor badkamers en keukens vervangen voor de veel milieuvriendelijker verpakkingen."

Meer informatie:
KLUDI
www.kludi.com

 




Publicatiedatum: