Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Juryleden: "We moesten elke keer lachen als we het design zagen"

Winnaar ontwerpwedstrijd Sofacompany bekend

Sofacompany maakt de winnaar van haar ontwerpwedstrijd bekend. De wedstrijd begon met meer dan 200 verschillende ontwerpen, waaruit uiteindelijk drie winnende banken werden gekozen.

"Er hing een geweldige sfeer toen onze jury de drie beste designs ging selecteren uit meer dan 200 ingestuurde ontwerpen. De jury selecteerde drie uitmuntende designs, waarvan één designduo het ontwerp tot leven ziet komen", laat de organisatie weten.



De jury bestond uit vijf experts op het gebied van 'hard cores design: Rosita Satell, Nikoline Tryde Hølund, Line Nevers Krabbenhøft, Helle Blok en Herle Jarlgaard Hansen.

Derde plaats
Op de derde plaats is de Deense Alexander Elgaard Sørensen geland. De jury was enthousiast over de multifunctionaliteit van zijn ontwerp. De bank spreekt op dit moment een van de belangrijkste trends aan: thuiswerken. De kussens kunnen overdag opnieuw worden gerangschikt om de bank geschikt te maken voor elke mogelijke activiteit. Verwijzingen naar klassiek meubeldesign en de timmerwerkdetails draaide de schaal voor de jury.



Tweede plaats
Cille P. Grosell uit Denemarken greep net naast de hoofdprijs. De ronde vormen en de rugleuningen met verschillende hoogtes benadrukken de speelse en levendige expressie van de bank. De juryleden noemen dit ontwerp een ‘statement piece’ dat doet denken aan een donzige, dromerige wolk. Tevens vonden ze het ook geweldig dat de modellen in klei waren gevormd. Dat is een ding dat ze nog niet eerder hebben gezien.



Eerste plaats
Wojciech Błaszczyk en Marina Lewandowska uit Polen mogen zich de grote winnaars van de designshow noemen. "Onberispelijk, elegant en opvallend", zijn de woorden die de juryleden gebruikten om het bankontwerp te beschrijven. Het meest onderscheidende kenmerk van het winnende ontwerp is het contrast tussen de zachte, ronde kussens en de coole uitstraling van het stalen frame. Het doet de bank er zowel sculpturaal als gezellig uitzien. “Ik moet elke keer lachen als ik het design zie”, zei een jurylid.



Meer informatie
Sofacompany
info-nl@sofacompany.com
www.sofacompany.com