Sophie Wantia van gelijknamige designstudio wint ontwerp award

"Er is nog geen producent die mijn design wilt produceren op textiel voor meubilair"

De Joke Veeze Foundation heeft de winnaars bekendgemaakt van de dessin ontwerpwedstrijd. Sophie Wantia is winnaar van de Joke Veeze Award 2019. Aan de eerste prijs is een geldbedrag verbonden van € 3.000,-. De tweede prijs van € 1.000,- is voor Meilin Oomes en de derde prijs van € 500,- voor Corlieske Visser.Sophie Wantia (25) uit Utrecht heeft in 2019 een opleiding Fashion Design voltooid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). De jury roemt haar bijzondere familie van patronen, die makkelijk toepasbaar zijn op textiel. De dessins zijn spontaan opgezet en hebben een sterke eenvoud. De presentatie kende een verrassende styling. 

"Het design is een tegenreactie op de hedendaagse stress en druk, waarbij spel centraal staat. Ik werk heel grafisch en in collage-stijl, vanuit daar ontwerp ik prints en vervolgens ben ik het spel aangegaan met die vormen en kleuren. De print vindt je niet alleen terug in het textiel, maar ook in het silhouette en de ruimte daaromheen", aldus Sophie Wantia.

Sophie ziet voor alsnog geen productie ontstaan van haar design. "Er is nog geen producent die mijn design wilt produceren op textiel voor meubilair. Op het moment focus ik me op mijn eigen design studio, Studio Wantia. Maar wanneer een producent mij wilt benaderen sta ik hier zeker voor open."

De Joke Veeze Foundation heeft voor de vijfde keer een wedstrijd voor nieuw creatief talent georganiseerd. De ontwerpwedstrijd is gericht op jonge, startende ontwerpers en studenten van vakscholen, hogescholen en kunst- en modeacademies.

Voor de Joke Veeze Award 2019 bestaat de jury uit Frans Ankoné (stylist en vormgever), Kim Schipperheyn (ontwerper bij Vlisco), Edward van Vliet (ontwerper en creative director bij Leolux) en Martijn Nekoui (oprichter en directeur van MOAM).

Joke Veeze Foundation
Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue in Amsterdam, een opleidingsinstituut voor styling en vormgeving. In haar naam is een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten en recent afgestudeerden te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door het jaarlijks organiseren van een masterclass en een modeprijs met een wisselende invulling: ontwerp, fotografie of styling.

Meer informatie:
Studio Wantia
sophiewantia@gmail.com 
www.studiowantia.com
@studio_wantia


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven