Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Badkamerproducent biedt meer planningsvrijheid

Met de Viu-keramiekserie, het meubelprogramma XViu en de bijbehorende ligbaden, presenteren Duravit en sieger design een complete badkamerserie, die staat voor een toekomstgericht ontwerp. De postindustriële elegantie komt voort uit de combinatie van zachte, organische vormen met precieze geometrie, in een tot nu toe ongekend gedetailleerde perfectie. Spannende contrasten komen voort uit oppervlaktecombinaties van het allerbeste keramiek, glas en metaal, met matte lakken of edele houtsoorten.



Het nieuwe programma omvat wastafels, badmeubels, baden en wc’s. Terugkerende designelementen en speciale details kenmerken het alomvattende interieurontwerp. Het hoogtepunt wordt gevormd door een wastafel die is gebaseerd op de door Duravit gepatenteerde c-bonded-technologie. Met de nieuwe breedtematen kunnen nu wasplaatsen van 450 tot 1200 mm worden gerealiseerd. Zo ontstaan nog meer flexibiliteit bij de badkamerplanning.  Aan de buitenzijde, extreem precies, als rechthoek vormgegeven, van binnen organisch zacht gebogen, met een ruime inbouwwaskom en royale legruimte. De rand langs het kraanvlak loopt als een subtiele lijn naar buiten verder. Het fijne detail van de horizontale overloop in de wastafel onderstreept de horizontale vorm van de buitenzijde. Aan de binnenzijde volgt het keramische materiaal de zachtheid van het water. Verrassende details: de wit-keramische afdekking van de push-open-klep is in geopende stand evenwijdig aan de binnenzijde. Het significante profiel van de V-vormige metalen draagconstructie, in elegant matchampagne of avant-gardistisch matzwart, creëert dynamische spanning. Een glazen inlegger in vier kleuren maakt individuele combinaties mogelijk.

Door de volledig geglazuurde onderzijde zijn de Viu-wastafels — in vijf afmetingen —ook perfect geschikt als op zichzelf staande oplossing. Formeel volgen ze het ontwerp van de c-bonded-wastafel. Er zijn veel verschillende wastafeloplossingen in deze serie. Meubelserie XViu krijgt hierdoor een bijzonder uitgesproken profiel. Opties, zoals ton-sur-ton en contrastkleuren, kunnen in verschillende materialen worden gecombineerd. Diverse hoogwaardige houtsoorten, lakken en decoratieve oppervlakken zorgen op deze manier samen voor een brede keuze in stijlwerelden, van "Silver" tot "Dark".



Voor de hoge en halfhoge kasten zijn, als varianten, deuren beschikbaar in semi-transparant Parsolglas. Hierbij wordt gebruik gemaakt van technisch geoptimaliseerde, maar visueel onopvallende, soepel lopende schaarscharnieren, voor het openen en sluiten van de deuren. Ook in de spiegels en spiegelkasten zijn geheel conform het design van de serie. De modellen met sensorschakeling bieden door het dimbare licht een hoogwaardig comfort.

Nog een hoogtepunt van de XViu-serie is het vrijstaande ligbad. Een solitair, die de aandacht trekt. Het significante metalen frame, in het vertrouwde V-profiel, is hier ook verkrijgbaar in matchampagne of matzwart en contrasteert op die manier met het hoogglanzende, witte acryl.

Het samenspel van geometrische basisvorm, nauwkeurigheid in bovenaanzicht en geoptimaliseerde, zachte binnenvorm, is ook terug te zien in de wc van de serie. Met metalen drukknoppen aan de zijkant kunnen zitting en deksel worden afgenomen, wat het schoonmaken sterk vereenvoudigt.

Meer informatie:
Duravit
www.duravit.nl 
[email protected]  

Publicatiedatum: