Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandel in dierenhuiden betrekt showroom in inspiratiecentrum De Woonindustrie

De Woonindustrie, een innovatie- en inspiratiecentrum voor wonen in Nieuwegein dat tevens dienst doet als ontmoetingsplek voor innoverende en inspirerende merken, fabrikanten, producenten, retailers, stylisten, architecten en consumenten, heeft er een nieuwe exposant bij: Euroskins.eu. DanĂ­ en Barbara Eikelenboom runnen het bedrijf, dat niet alleen decoratieve koeien- en kalfshuiden maar ook schapenvachten verkoopt.

In 2013 begonnen DanĂ­ en Barbara met het verkopen van schapenvachten en koeienhuiden. "De reacties hierop maakten ons als jonge ondernemers erg enthousiast, waardoor we verder zijn gegaan met het bewerken van restproducten van dieren."

"We verkopen schapenvachten, koeienhuiden, schedels, hoorns en andere dierlijke producten. De dieren worden niet speciaal voor hun huid geslacht. We kopen deze huiden en andere dierlijke producten in slachthuizen als restproducten en geven deze een tweede leven door ze te recyclen tot nieuwe producten, bijvoorbeeld als decoratie of als woonaccessoire. Schapenvachten zijn dus duurzame producten."

"Doordat we ze rechtstreeks bij de slachthuizen inkopen, hebben we de volledige productie in eigen hand. Voor het bruiningsproces hebben we verschillende methoden. In dit geval kwamen we terecht bij een natuurlijke leerlooier in Polen. Ze leveren uitstekend werk voor ons, dus geven we ze een eerlijke prijs voor het productieproces. We gaan elke maand naar Polen om het product zelf op te halen. Op deze manier kunnen we het hele bruiningsproces begeleiden naar onze eigen Euroskins-normen."

Meer informatie:
Euroskins
Brouwerspad 3
5397 GG Lith
Tel: 041 225 00 03
shop@euroskins.eu
www.euroskins.eu