Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlandse agentschappen aan het woord over perikelen corona

Meer dan 2000 besmettingen en 79 doden, maar meubelfabrieken Noord-Italië sluiten niet

Noord-Italië is flink getroffen door het coronavirus: op 3 maart waren er al 79 doden te betreuren en meer dan 2000 besmettingen vastgesteld. Italië is na China het zwaarst getroffen door het virus. Deze woedt vooral in de regio Lombardije, maar ook elders zijn er patiënten. Met name in de Brianza streek, waar veel meubelfabrikanten gevestigd zijn. Wij vroegen ons af of deze bedrijven ook hinder en/of effecten ondervinden van het virus en of er maatregelen genomen worden voor dealers en agentschappen. Dit vroegen we aan diverse Nederlandse meubelagenturen, die Italiaanse merken in hun portfolio hebben. 

Marc Spakman, eigenaar van Spakman Collections heeft onder andere Porada in zijn portefeuille. Dit Italiaanse bedrijf verstuurde gisteren (maandag 2 maart) een verklaring uit naar haar dealers: 

''Zoals u waarschijnlijk weet, is de beurs Salone Del Mobile in Milaan verplaatst naar 16 - 21 juni. De datumverschuiving stelt ons in staat om meer zorg en enthousiasme te geven aan het creëren van de nieuwe collectie, waardoor elke uitdaging een grote kans wordt. Bovendien willen we onze steun betuigen aan mensen en bedrijven die net als wij niet zijn gestopt met werken in deze moeilijke dagen. Ons bedrijf bevindt zich buiten de zogenaamde "rode zone" en wordt niet beïnvloed door de beperkende maatregelen die de afgelopen dagen zijn opgelegd. De beste manier om met dit serieuze moment om te gaan, is in ons werk te geloven en elke dag met deze passie verder te gaan. Stop niet met het ondersteunen van producten van Made in Italy. We kijken ernaar uit je te zien in Milaan!''.

Waldo de Jongh (Agenturen): ''2000 besmettingen en 79 doden. Ik zeg: voorlopig even niet komen. Ik vind het wel een beetje spannend  allemaal. De fabrieken hebben er wel last van maar laten niet zoveel van zicht horen.'' Waldo heeft de Italiaanse merken LEMA, Arflex en Alias in zijn portfolio.

Ebe Labordus van Labordus Agenturen: ''Tot op heden ondervinden we nog geen problemen. Corona komt wel heel dicht bij de fabrieken. Van personeel zijn veel kinderen nu thuis. De scholen zijn dicht. Op de fabrieken zijn veel voorzorgsmaatregelen genomen, zoals overal reinigingsapparaten. Ook lopen er verschillende mensen door de fabrieken en kantoren die overal de telefoons, deurgrepen etc. schoonhouden en desinfecteren.''

''Gelukkig zijn er nog geen vertragingen in de productie. Wel dat - zoals bekend - de beurs in april 2020 niet doorgaat. Dit is een ramp voor veel fabrikanten, maar ik verwacht zelf niet dat deze in juni dan toch doorgaat. Maar we zullen het zien...''
Labordus Agenturen heeft onder andere Cassina in haar portfolio en kreeg eerder deze week een verklaring van het Italiaanse merk toegestuurd.

Verklaring Cassina naar dealers
Cassina
, dat net buiten het gebied ligt dat nu hard getroffen is, communiceerde maandag 2 maart een korte verklaring omtrent het virus en de werkzaamheden naar Labordus Agenturen: ''We bedanken iedereen voor zijn support tijdens deze gevoelige tijd en we verzekeren u dat alle nodige voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Let op: Cassina is open en werkt zoals gewoonlijk. We blijven met trots onze dagelijkse activiteiten uitvoeren op ons hoofdkantoor in Meda om overeengekomen productie- en levertijden en ondersteuning aan onze klanten te garanderen. De showroom is ook open met de gebruikelijke openingstijden.''

De Cassina Design Week zal, mede door de verplaatsing van de Salone del Mobile, verplaatst worden naar juni. 

Tot slot ondervindt ook Edwin van den Berg van Monte Design Agenturen nog geen directe effecten omtrent het coronavirus en zijn Italiaanse merken Infiniti en Kermes Salotti. ''Maar ik verwacht wel problemen op termijn. De fabrieken van eerder genoemde Italiaanse merken zijn gelukkig nog gewoon open.''