Villeroy & Boch neemt overname van Bulgaarse sanitairproducent in overweging

De in Duitsland gevestigde fabrikant van keramische producten Villeroy & Boch gaf donderdag 23 januari aan dat het een overname in overweging heeft genomen van het in België gevestigde Ideal Standard International, het moederbedrijf van de Bulgaarse sanitairproducent Ideal Standard-Vidima.

De evaluatie bevindt zich nog in een vroeg stadium, omdat er nog geen bindende beslissingen zijn genomen over de overname, aldus Villeroy & Boch in een verklaring volgens diverse Duitse branchewebsites.


Foto: idealstandard NL.

"Het is daarom ook mogelijk dat de Villeroy & Boch AG het project niet zal voortzetten of dat een overname om andere redenen zal plaatsvinden," merkte het bedrijf op. 

Ideal Standart International heeft sinds 1992 meer dan 153,4 miljoen euro geïnvesteerd in Ideal Standard-Vidima. De groep heeft meer dan 3.200 banen gecreëerd in Bulgarije, zei Torsten Turling, CEO van Ideal Standard International, in november vorig jaar, tijdens de officiële openingsceremonie van de gemoderniseerde fabriek van Ideal Standard-Vidima in Sevlievo, centraal Bulgarije. 

De Ideal Standard-groep heeft representatieve kantoren in Roemenië en Servië. De groep is ook actief in Kroatië, Albanië, Kosovo, Bosnië en Slovenië. 

www.villeroy-boch.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven