FOTOREPORTAGE Nederlandse en Vlaamse exposanten

Minder bezoekers naar Maison&Objet; centraal stond het thema (Re)generation

De toonaangevende beurs Maison&Objet, die al sinds 1995 in Parijs wordt gehouden, zit er weer op. Van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 januari presenteerde de interieurbranche haar nieuwste collecties op het tweejaarlijkse woon- en designevenement in Parijs. Centraal stond het 2020-thema (Re)generation


Bekijk hier de fotoreportage.

Ongeveer 3.000 exposanten van over de hele wereld waren aanwezig op de beurs om hun nieuwe collecties te laten zien. Voor 600 standhouders was het de eerste deelname aan de Parijse beurs. Ook enkele honderden Nederlandse en Belgische exposanten waren present. Volgens de beursorganisatie bezoekt 92% van de bezoekers de beurs om nieuwe producten te ontdekken en 97% om nieuwe leveranciers te vinden. 

Een rondgang van de redactie van Wonen360 over de beurs leverde de conclusie op dat het overgrote deel van de exposanten tevreden  was over het evenement. Een veelgehoorde reactie was dat er deze editie minder bezoekers waren door de stakingen in Parijs. Het openbaar vervoer was daardoor enorm vertraagd. Maar de bezoekers die kwamen, boekten veelal goede en grote orders. 

De drie 'What's new'-ruimtes spaces, care, share en living boden inspiratie aan de bezoekers. Door de trendwatchers waren daar de trends neergezet die men echt niet kon missen.  

Te zien waren vooral veel textiel, meubilair en accessoires. Daarnaast ook decoratie en 'de kunst van leven' met een breed, internationaal en high-end aanbod waarbij de laatste woontrends de revue passeerden.
Diverse trends die de redactie ook in Keulen spotte, kwamen ook in Parijs uitgebreid aan bod.Natuurlijke kleuren en materialen
Natuurlijke kleuren en materialen voerden de boventoon. Veel stands waren voorzien van rieten en rotan meubelen en lampen. Daarnaast veel producten van bamboe, linnen etc. Naast poederroze, wat veel terug te vinden was, zagen we ook veel aardse en natuurlijke tinten.

Goud en marmer
Naast de natuurlijke tinten waren ook veel chique en gouden accenten te zien in meubels, maar vooral accessoires. Vaak gecombineerd met marmeren details.

Organische vormen
Organische, ronde vormen in banken, vloerkleden of accessoires.

Velvet
Velvet is volgens veel standhouders in 2020 dé trend. In allerlei kleuren met bijvoorbeeld zwart of gouden afwerkingen. 

Duurzaam en fairtrade
Duurzaam en fairtrade waren twee woorden die bijna in elke stand te horen waren. Producenten proberen in het ecologische streven mee te gaan en ontwikkelen hun eigen producten.

De volgende editie van Maison&Objet wordt gehouden van 4 t/m 8 september.

Bekijk hier de fotoreportage.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven