Lees wat er verandert voor het pensioen van jouw werknemers

Pensioenfondsen Houthandel en Meubel slaan handen ineen

Sinds 1 januari 2020 zijn Pensioenfonds Houthandel en Pensioenfonds Meubel samen verder gegaan. De Nederlandsche Bank heeft toestemming gegeven dat de bij Pensioenfonds Houthandel opgebouwde pensioenen overgaan naar Pensioenfonds Meubel. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft toestemming gegeven dat Pensioenfonds Meubel de pensioenregeling van Pensioenfonds Houthandel mag gaan uitvoeren. Met de toestemming van deze partijen, staat niets het samengaan nog in de weg. 

Wat verandert er voor het pensioen van jouw werknemers?
Het samengaan van Pensioenfonds Meubel en Pensioenfonds Houthandel heeft geen gevolgen voor het pensioen van jouw werknemers. De hoogte van het pensioen verandert niet als gevolg van het samengaan van beide pensioenfondsen.

Wat zijn de voordelen?
Hoe groter de groep, des te meer kun je de kosten uitsmeren. Zo vallen de kosten per deelnemer lager uit. Veel kosten kunnen vanaf 2020 gedeeld worden tussen de deelnemers van beide pensioenfondsen. Elke euro die bespaard wordt, komt ten goede aan het pensioen. De lagere kosten zijn dus een belangrijk voordeel van het samengaan.

Hoe worden de pensioenen samengevoegd?
Het opgebouwde pensioen van de deelnemers van Pensioenfonds Houthandel wordt overgedragen naar Pensioenfonds Meubel. Op het moment dat dit gebeurd wordt goed gekeken naar de dekkingsgraad van beide pensioenfondsen. Het is namelijk niet de bedoeling dat deelnemers van Pensioenfonds Meubel moeten betalen voor het samengaan van de pensioenfondsen. Daarom wordt het verschil in de dekkingsgraad gecorrigeerd. Waarschijnlijk is de dekkingsgraad van Pensioenfonds Houthandel wat hoger dan die van Pensioenfonds Meubel. In dat geval krijgen alle deelnemers van Pensioenfonds Houthandel eenmalig een verhoging van het pensioen.

Meer informatie:
CBM
www.cbm.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven