Acht belangrijkste woontrends van IMM

Hoe we leven is belangrijk voor ons. Steeds meer mensen overwegen hoe ze duurzamer kunnen leven en wonen, waar en met wie ze zullen wonen, hoe hun appartement eruit moet zien zodat ze zich daar thuis kunnen voelen, en wat de inrichting van hun huis over hen zegt. De internationale interieurbeurs imm cologne is een spiegelbeeld van de huidige interieurtrends en toont de inventiviteit van meubelmakers.

Meer natuurlijk leven
Steeds meer mensen proberen serieus hun consumentengedrag te veranderen om een ​​trendomslag in de richting van een duurzame samenleving op gang te brengen. Beslissingen van consumenten met betrekking tot mobiliteit, mobiele telefoon of voeding, net zo goed als voor meubels, worden in toenemende mate geëvalueerd in het kader van klimaatneutraliteit.

Groener leven
We willen steeds meer dicht bij de natuur staan: er worden geen nieuwe appartementen gebouwd zonder balkons; er is veel vraag naar appartementen en huizen met toegang tot tuinen of patio's, vooral in stedelijke gebieden. Deze contactpunten met de natuur worden nu ook een integraal onderdeel van onze huizen, met patio's die de rol van tweede woonkamer vervullen.

Slimmer leven
Kunnen we een app gebruiken om kruiden te kweken? Kunnen computers planten voeden om de luchtkwaliteit te verbeteren? Heeft het klimaat invloed op de bouwdiensten? Schakelt een slim controlesysteem de lichten en het koffiezetapparaat uit wanneer u het huis verlaat? Slimme applicaties worden steeds diverser, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker en kunnen steeds nauwkeuriger worden aangepast aan specifieke behoeften.

Efficiënter leven
Stijgende huren en kleinere huizen zullen de vraag naar ruimtebesparend meubilair blijven stimuleren. De eerste golf van de trend gericht op netheid en afstand nemen van esthetiek heeft ons al bereikt vanuit de VS en Azië. Minder consumeren en ons beperken tot de essentiële dingen in het leven zijn strategieën om orde in huis te creëren.

Meer comfortabel leven
Wij zijn het waard! Comfort wordt in hoofdletters geschreven in elk huis (hoe klein ook), vooral in de slaapkamer. Er wordt echter ook geïnvesteerd in de badkamer en zitmeubels. Comfort omvat ook verschillende normen voor installatietechnieken; trefwoorden hier zijn het verwarmde autostoeltje, verwarmde of gekoelde ruimtes.

Leven zonder grenzen
De levensbehoeften veranderen momenteel vrij snel. Eenpersoonsappartementen met een schaars aanbod van ruimte en een levensstijl die ook op zoek is naar vrijheid van conventies als het gaat om meubels, versterken de trend naar ruim bemeten eenkamerappartementen met een loftgevoel. Deze worden indien nodig aangevuld met een of twee werkkamers of slaapkamers.

Kleurrijk leven
Onder de kleurentrends in interieurontwerp, is bruin zeker degene met de sterkste impact, omdat het zowel neutraal als op een avant-gardistische manier kan worden gebruikt. Over het algemeen zijn bruine tinten verantwoordelijk voor gezelligheid en zijn daarom momenteel erg populair. 

Decoratief wonen
Opgeruimde optica en decoratieve elementen hoeven elkaar niet tegen te spreken. Elk element en elk meubel is tegelijkertijd een decoratief element. Daarom hebben afzonderlijke producten de voorkeur boven een homogeen interieurontwerp met de meubels van een collectie. www.imm-cologne.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven