Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ook jongere generaties worden betrokken bij de ontwikkelingen"

Karin Kandt van Fair Fabrics verbindt ontwerpers en merken met vakmensen over de grens

Al ruim acht jaar ontwerpt en produceert Fair Fabrics in opdracht interieur producten met buitenlandse producenten in onder andere Marokko en Tunesië. Sinds kort verbindt Fair Fabrics inkopers & ontwerpers met vakmensen wereldwijd om hedendaagse vloerkleden, dekens en aardewerk te ontwikkelen.

Met Fair Fabrics wil oprichtster Karin Kandt-Reinders een brug slaan tussen ontwerpers & merken met buitenlandse, gekwalificeerde vakateliers door beide werelden met elkaar te verbinden. Samen met haar klanten reist Karin naar lokale ambachtelijke werkplaatsen waar ze in co-creatie producten ontwikkelen. Met deze werkwijze realiseren ze op maat gemaakte interieurproducten waarbij gebruik wordt gemaakt van traditionele productieprocessen.

Samen met klanten wordt de productwens gedefinieerd en vertaald in mogelijkheden voor realisatie. Maar ook wordt gekeken naar geschikte producenten in het netwerk van Fair Fabrics. Dit kan in verschillende landen en regio’s zijn, geacht de productwens. Een belangrijk onderdeel van de co-creatie is een bezoek aan de buitenlandse producent op locatie. Binnen haar team heeft Fair Fabrics ook ontwerpers die een productwens verder kunnen uitwerken en de co-creatie op zich kunnen nemen.



Transparant
Alle gerealiseerde producten zoals bijvoorbeeld vloerkleden, dekens of aardewerk worden op een eerlijke manier geproduceerd. Door rechtstreeks samen te werken met de makers heb je als opdrachtgever niet te dealen met verschillende tussenpartijen. Zo worden de vakmensen goed betaald voor hun werk en blijven de ketens transparant. 'De persoonlijke verhalen van de makers gaan dan ook niet verloren en kunnen blijvend aan de verschillende interieurproducten worden gekoppeld, een extraatje', vertelt Karin.


Verloren ambachten
Niet alleen zorgt co-creatie voor een ideale mix tussen verschillende internationale culturen, ook blijft de eeuwenoude kennis bewaart. Door vernieuwende designs binnen de ambachtelijke kaders te creëren, worden ook de lokale jongere generaties betrokken bij de ontwikkelingen binnen het vak. Er ontstaat meer waardering voor de traditionele waarden van het vak en men ziet het als een kansrijke toekomst.



Productontwikkeling in opdracht
Naast een volledige begeleiding van productwens tot realisatie voert Fair Fabrics ook losse onderdelen aan binnen de productontwikkeling. Hierbij kan worden geadviseerd, geassisteerd en gerealiseerd. Werken met buitenlandse ateliers vergt soms extra veel inzet door taalbarrieres en culturele verschillen. Maar inmiddels heeft Fair Fabrics al veel ervaring opgedaan door het opbouwen van duurzame relaties met verschillende makers, wereldwijd.



Social Enterprise
Fair Fabrics is een Sociale Enterprise, wat betekent dat ze - net als elke andere onderneming - een product of dienst op de markt brengen en een verdienmodel hebben. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel; het is een middel om hun missie te vervullen.

Een sociale onderneming heeft als doel sociale meerwaarde te creëren, ook wel 'impact' genoemd. Ze creëren impact in landen en regio's die economische steun nodig hebben.



Meer informatie:
Fair Fabrics
[email protected]
www.fairfabrics.nl

Publicatiedatum: