Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens de German Design Award 2020

Nieuwe Duravit producten vallen in de prijzen

De jury van de German Design Award 2020 heeft Duravit op diverse manieren onderscheiden voor excellent productdesign. De badkamerfabrikant ontvangt Goud voor de nieuwe serie kranen D.1 en vier Winner-onderscheidingen voor de nieuwe producten Viu/XViu, Starck T en SensoWash® Starck f.

Bij deze prestigieuze competitie wordt per categorie één gouden prijswinnaar aangewezen. De Gold-onderscheiding staat voor de allerhoogste kwaliteit in internationaal design en wordt alleen toegekend aan de beste van de besten. In de categorie Excellent Product Design – Bath and Wellness won Duravit met de D.1-serie.

De kranenserie is ontwikkeld in samenwerking met Matteo Thun en Antonio Rodriguez en verkrijgt zijn uniekheid door de perfect geproportioneerde ontwerptaal. Een dynamisch vloeiende overgang verbindt de cilindrische basisvorm met de super platte uitloop. D.1 blinkt uit door de onmiskenbare individualiteit, gecreëerd door duidelijke contouren en oppervlakken in chroom of matzwart. In vorm en kleur harmonieert D.1 met de eveneens bekroonde designbadserie Viu/XViu en de accessoires Starck T.

De keramiekserie Viu en het meubelprogramma XViu staan voor toekomstgericht design. Daarbij creëren Duravit en sieger design een postindustriële elegantie, door te kiezen voor een samenspel tussen zachte, organische vormen en exacte geometrie. Een highlight is daarbij de wastafel-uitvoering op basis van de gepatenteerde Duravit-c-bonded-technologie, waarin keramische wastafels en metalen frames naadloos met elkaar zijn verbonden. In het midden van een exact gedefinieerde rechthoek ligt het zacht gebogen binnenbassin met geïntegreerd kraanvlak.

Starck T accessoires belichamen de combinatie van functionele strengheid en organische vormgeving. Bepalend designkenmerk van de collectie accessoires is de vloeiende overgang van de ronde basis naar de geometrische "T"-vorm. Ontwerper Philippe Starck roept hiermee als het ware een "boomvertakking" op. Deze terugkerende iconische signatuur is te herkennen in elk van de 16 hoogwaardige accessoires, van de handdoekring tot de papierrolhouder.

Duravit en Philippe Starck maken indruk met de puristisch vormgeving van de nieuwe SensoWash® Starck f-douche-wc's. Alle onderdelen zijn technologisch verder ontwikkeld en op zodanige wijze opnieuw geplaatst, dat de gehele technologie in de keramische behuizing past. De vlakke zitting, met een hoogte van slechts 40 mm, en de witte bekleding erachter vormen een vlakke eenheid: modern design en comfortverzorgende technologie in perfecte harmonie. Pure esthetiek en tijdloze moderniteit zorgen ervoor dat combineren met alle Duravit-ontwerpseries op ideale wijze mogelijk is.

Ook de bijbehorende SensoWash® Starck f afstandsbediening werd bekroond. Deze ligt comfortabel in de hand en zet - door het platte en elegante ontwerp - de puristische designtaal van de serie consequent voort. De afstandsbediening werkt perfect door de hoge herkenningswaarde en een beperkte toetsenindeling. Illustratieve knoppen zorgen voor een intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening. Als alternatief, kan de douche-wc worden geconfigureerd en bediend via de SensoWash®-app.

www.duravit.nl 

Publicatiedatum: