Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Conclusie in het rapport Spetterend Sanitair 2025:

'Sanitairsector moet zich geen crisis aanpraten'

"Het idee kan ontstaan dat de stikstofuitspraak leidt tot een stikstofcrisis in de Nederlandse bouw. Er kan echter ook gezegd worden dat de bouw, en daarmee de sanitairmarkt, zichzelf de crisis in praten. Eén van de redenen waarom de stikstofuitspraak minder invloed op de sector heeft dan momenteel wordt geroepen is dat de renovatie in hoge mate vergunningsvrij is. Deze renovatieprojecten hebben daarom niets te maken met de stikstofuitspraak. Voor de sanitairmarkt is dit goed nieuws, omdat de renovatiemarkt de grootste afzetmarkt is voor de sanitaire producten."

Dit schrijft USP Marketing en Consultancy in het rapport Spetterend Sanitair 2025, dat in opdracht van de Stichting Verwarming en Sanitair is geschreven. Het is een toekomstvisie op de sanitairhandel in Nederland, en als afscheidscadeau van de stichting gepresenteerd aan de sector.

Volgens het rapport moeten installatiebedrijven en detaillisten wel rekening houden met een einde van de hoogconjunctuur wat badkamers betreft. Oorzaken zijn: krapte op de woningmarkt, dalende consumentenvertrouwen en gebrek aan vaklieden.

Het volledige rapport is hier te downloaden.