Villeroy & Boch komt met een nieuwe douchevloer: Excello. De vloer is gemiddeld 50% lichter dan vergelijkbare, uit minerale materialen gegoten douchevloeren. Dankzij de UltraCore-technologie, waarbij hoogwaardig acryl wordt gecombineerd met een kern van polyurethaan, is Excello naar eigen zeggen extreem stabiel bij een laag eigen gewicht.  

"De vloer biedt stabiliteit en is tegelijkertijd verrassend licht dankzij de unieke UltraCore-technologie. Hierdoor kan de douchevloer eenvoudig door één persoon vervoerd en geïnstalleerd worden. Dankzij het tijdloze, minimalistische design, de diverse (Stone Look) kleuren en de bijzondere afvoerdeksels kan met Excello een tijdloze badkamer worden gecreëerd", laat een woordvoerder weten.

Excello is verkrijgbaar in 26 verschillende formaten en is flexibel te installeren op drie verschillende manieren; vlak aansluitbare inbouw, opbouw op tegels en opbouw op sokkel. Installatie op tegels kan eenvoudig worden uitgevoerd met tegellijm, zonder extra versterking of basis. Er is geen opbouwframe nodig. UltraCore is ook duurzaam, omdat het 100% recyclebaar is.

Bijzondere kenmerken  
Het hoogwaardige acryloppervlak van Excello is UV- en temperatuurbestendig en eenvoudig te reinigen. De douchevloer heeft bij de Stone Look kleuren antislipklasse A en bij de matte kleuren antislipklasse B, wat zorgt voor een veilige grip. Een bijkomend voordeel is de bovengemiddelde geluids- en thermische isolatie van de douchevloer.

Persoonlijke touch
De Excello is verkrijgbaar in diverse stone look kleuren: nature antracite, nature creme, nature grey, nature sand and nature white. Daarnaast is de douchevloer ook verkrijgbaar in één van de bestaande Villeroy & Boch matte douchevloer kleuren en in een aantal glanstinten. Een persoonlijke touch kan worden aangebracht met de keuze uit één van de geborsteld roestvrijstalen afvoerdeksels. Deze zijn verkrijgbaar in een bijpassende Stone Look kleur, maar ook met een geometrisch of organisch design.

Meer informatie:
Villeroy & Boch
www.villeroy-boch.com