Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Aziaten klaar voor gepersonaliseerde comfort Slapen à la carte'

Beddenfabrikant Kreamat kiest vooral voor innoverend design en ergonomische producten

Als grondlegger en algemeen directeur Jos Biesmans (61) een dieptepunt in het bijna 30-jarig bestaan van Kreamat moet noemen, dan gaat hij in gedachten terug naar de nacht van 13 augustus 2015. Toen bezweek de dakconstructie van zijn bedrijfspand – waarop ook zonnepanelen lagen - na een zware regenbui. Biesmans mag van geluk spreken dat hij dankzij een sterk Kreamat-team - en intussen ook de kinderen Olivier (33) en Julie (27) - dit dieptepunt al lang vergeten is. Mede dankzij een gepatenteerde techniek en een opvallend design weet Kreamat zich te onderscheiden van andere beddenfabrikanten.

Algemeen directeur Jos Biesmans met dochter Julie en zoon Olivier.

“We hebben een volledig eigen productie die vandaag de dag in zowel België als Nederland vrij uniek is”, begint Olivier, die al twaalf jaar in dienst is als (vooral) salesmanager. Verder houdt hij zich bezig met de marketing en de ontwikkeling van nieuwe producten. Als jong ventje hielp hij al mee in de productie, zodat hij alle technische ins en outs op zijn duimpje kent. Juist op dat gebied behoort het bedrijf uit het Limburgse Bilzen tot de crème de la crème, mede dankzij de gepatenteerde schoudertechniek die ervoor zorgt dat het lichaam in zijn natuurlijke slaaphouding wordt aangestuurd. Kreamat werkt met speciale schouder-, lende- en heupmodules. “Het hoofdkussen is trouwens net zo belangrijk, wordt eveneens volledig aangepast aan de desbetreffende persoon”, wil Olivier gezegd hebben.
Zus Julie houdt zich onder andere bezig met commerciële binnendienst en social media. "Maar we doen veel samen, betrekken elkaar bij allerhande zaken."

Met Sparta werd in 2013 de trofee Best of Belgium gewonnen. Dit interieurconcept, ontworpen door Studio Segers, biedt praktische en esthetische elementen voor een gerieflijk ingericht interieur.

Negen modules
Vader Jos startte in 1990 het bedrijf. Hij baarde opzien met een nieuw ontwikkelde matras met liefst negen modules waarmee de hardheid en de breedte konden worden aangepast. Het was de tijd dat er nog veelal op houten planken werd geslapen. In bijna 30 jaar tijd is de techniek verder ontwikkeld. Anno 2019 wordt in de fabriek door zo’n 20 a 25 mensen gewerkt aan boxsprings, matrassen, hoofdkussens en accessoires als poefjes, zetels. Het afzetgebied van Kreamat is België, Nederland, Duitsland en Zwitserland. “In de beginjaren heb ik altijd voor andere bedrijven matrassen gefabriceerd, pas vanaf 2002 zijn we onder de eigen naam Kreamat actief. Dat staat voor KREAtieve MATrassen”, legt Jos uit.

In de Slapen à la Carte by Kreamat’ boxspring zijn de veringsmodules aanpasbaar aan ieders lichaamsbouw. Met deze 3D scanner kan een persoon in rechte stand (zonder schoenen) worden gemeten.  

Original beds
Kreamat ontwerpt (veelal met Studio Segers) original beds, waarmee het zich onderscheid van de concurrentie. Het cliënteel van Kreamat weet dit te waarderen. Haarhuis & Jansen vertegenwoordigt het merk sinds 1 september jl. op de Nederlandse markt. Eerste gesprekken met verschillende winkeliers hebben reeds plaatsgevonden. Volgens Olivier ziet het er positief uit.

Op de IMM in Keulen zijn vorig én ook dit jaar de nodige contacten gelegd met Zwitserse en Scandinavische bedrijven die ook de producten van Kreamat willen gaan verkopen. Op de beurs in Shanghai lijkt het concept Slapen à la carte aan te slaan. Ook Aziaten zijn gevoelig voor Europese producten (ook al moeten ze er dan vaak wat langer op wachten). Zeker voor gepersonaliseerde slaapcomfort op wetenschappelijke basis, sinds 2008 mogelijk dankzij de samenwerking met een spin-off bedrijf van KU Leuven. Boxsprings waarmee aan de hand van een 3D scanner zijn of haar persoonlijke bouw, lengte, gewicht, geslacht, leeftijd maatwerk geleverd wordt.

De ultieme symbiose van techniek en design in dienst van optimaal comfort. De multifunctionele Molto kan naar eigen slaap- of relaxwensen aangepast worden.

Ergonomie en design
Bij Kreamat draait het om ergonomie en design: de losse gepatenteerde schouderzone en aansprekende ontwerpen. “Het oog wilt ook wat. Met name vrouwen moeten bij ligcomfort een goed gevoel krijgen.” 
Op de Meubelbeurs Brussel (hal 6 - stand 306) worden vier nieuwe modellen getoond die qua design vernieuwend zijn en daarnaast ook nog eens heel praktisch. Slaapspecialisten moeten er beslist een kijkje gaan nemen. Wie geen tijd heeft: na de beurs publiceert Wonen360 hierover nog een artikel.
In Keulen wordt trouwens nog een vijfde model getoond. Op de site van Kreamat zijn alle bestaande collecties te bekijken.

Leuk designdetail in de collectie Argos: de uitsprong van 5 centimeter.

Shop-in-shops
Op de kortere termijn wil Kreamat meer naar shop-in-shops, waar klanten voldoende te zien krijgen van wat de Belgische beddenfabrikant te bieden heeft. Een rondleiding door de toonzaal leert dat Kreamat duidelijk op de goede weg is, met een assortiment dat helemaal up to date is. Veel nieuwigheden op het gebied van design, afwerkingen en praktische zaken. Van zondag 3 tot woensdag 6 november ook te zien in Brussels Expo.

Meer informatie:
Kreamat
Caetsbeekstraat 10
3740 Bilzen (België)
+32 89 65 13 90
info@kreamat.be
www.kreamat.be