''Door naar mogelijkheden te kijken, is meer te bereiken dan gedacht''

Mogelijkheid Collectie is het resultaat van een bijzondere samenwerking

Uit nieuwsgierigheid liep Don Zweedijk op een dag Het Maliegilde binnen. Hij had de plek al eerder gezien en vroeg zich af wat er zich binnen afspeelde. Het bleek een beschutte metaalwerkplaats te zijn, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het vak metaalbewerking kunnen leren.


Don in zijn werkplaats. 

Na een leuk gesprek en een kleine rondleiding besloot hij er als vrijwilliger aan de slag te gaan. Hij was aangenaam verrast door de kennis en technische vaardigheden van de jongens die er werkten. Door samen te werken en samen te maken, ontstond er een bijzondere samenwerking. Deze bijzondere samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot de Mogelijkheid Collectie.


Een blik in de werkplaats. 

De collectie is ontstaan door te kijken naar de mogelijkheden en niet naar beperkingen. Het doel van deze collectie is om de maker van het Maliegilde uit te dagen en zijn kansen te vergroten op een vaste, betaalde baan. Hiervoor is een maakproces ontwikkeld dat de maker zal stimuleren en hem zal laten verrassen door zijn eigen kunnen. Het maakproces is op deze wijze ook een leerproces en stelt de ontwikkeling van de maker centraal.'


Een dressoir compleet gemaakt van staal. 

Zo werden de jongens van het Maliegilde uitgedaagd om zeer secuur te werken en iedere las perfect blind te lassen. Het maak- en leerproces grepen hier goed in elkaar. Het eerste meubelstuk uit de collectie werd een wandkast, waarbij hout en metaal in hun puurste vorm een geheel vormen.


Drankenkast, Eiken | matzwart.

Meer informatie:
Studio Don
Tel: 06 44 60 23 99
info@studio-don.nl 
www.studio-don.nl
www.mogelijkheidcollectie.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven