Nieuw: Het interactieve Inspiratiecafé

Meer dan tweehonderd merken tijdens jubileumeditie Incoda

Het programma voor de 10e editie van Interieur Collectie Dagen (15, 16 en 17 september) in Evenementenhal Gorinchem is bekend gemaakt. Deze keer nemen meer dan 200 merken deel en is het aanbod daarbij heel divers met een verdeling in de segmenten vloeren, raamdecoratie, wandbekleding en interieurstoffen.

Tijdens de InCoDa kan men de nieuwste collecties bewonderen van tal van merken. Tijdens het vakevent voor de professional in woning- en projectinrichting zijn er ook presentaties van verschillende sprekers op de beursvloer, meerdere Nationale Kampioenschappen en geheel nieuw op Interieur Collectie Dagen: het interactieve Inspiratiecafé waar workshops worden gegeven in samenwerking met Luxaflex Nederland.

Aafje Nijman
Trendwatcher Aafje Nijman is één van de sprekers. Zij gaat de 4 woontrends die ze ontwikkeld heeft voor brancheorganisatie INretail toelichten in een boeiende presentatie met veel voorbeelden van zowel binnen als buiten de woonbranche. Fiorienne Westenberg, oprichter van marketingbureau Many Tastes, gaat een praktische en inspirerende marketingtalk geven die de (lokale) retailers direct kunnen toepassen. Verder biedt beursorganisator Easyfairs voor het eerst in samenwerking met vakblad PI speciaal voor de projectinrichting, een inspiratiesessie aan over het project: de Big Green Egg Europe.

Vorig jaar was Holland Haag een van de deelnemers, met Rob Appel (tweede van links) en Agaath den Heijer (rechts) in gesprek met bezoeker Ruud Molenaar (links) en echtgenote Marian. 

Paneldiscussie en ondernemerschap
Speciaal voor de woninginrichting wordt een paneldiscussie gehouden tussen inkooporganisaties en franchiseformules Concepts & Companies (Colors@Home, Voor Verf en Wonen), Home Made By en de Woonspecialist. Tijdens deze discussie worden de collectieve voordelen, verschillen per formule en waar iedere formule voor staat besproken. Daarnaast is er een presentatie van Drees Klaassen, oprichter van PPC (Plinten & Profielen Centrale). Het ondernemerschap is zeker niet eenvoudig en het gaat gepaard met vallen en opstaan. Klaassen gaat spreken over dit proces dat veel herkenbaarheid, maar ook nieuwe inzichten zal oproepen bij ondernemers.

Tot slot spreekt oprichter en CEO van Cafedeco, Anne de Jongh, over het online vindbaar zijn en hoe de retailers en merken dit kunnen verbeteren, zodat hun merk of winkel de komende vijf jaar goed vindbaar is en blijft. Voor een volledig overzicht van het sprekers- en workshopprogramma en het bestellen van tickets, ga naar: www.interieurcollectiedagen.nl.

Drie Nationale Kampioenschappen
Ook dit jaar mogen de Nationale Kampioenschappen niet ontbreken op Interieur Collectie Dagen. Het Nationaal Kampioenschap Parketleggen heeft deze editie een internationaal tintje. Het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstofferen wordt voor het eerst georganiseerd met de uitbreiding van de specialisatie projectstofferen. Verder wordt tijdens deze editie weer gestreden om de titel Nationaal Kampioen Meubelstofferen. Alle drie de NK’s zijn te aanschouwen op de beursvloer van Interieur Collectie Dagen. 

Inspiratiecafé powered by Luxaflex Nederland
Geheel nieuw op Interieur Collectie Dagen is het interactieve Inspiratiecafé waar workshops worden gegeven in samenwerking met Luxaflex Nederland. Hier geven bekende interieurbloggers workshops die de retailer helpen met het groeien in zijn of haar business. Thema’s hierin zijn het creëren van een instagram-worthy winkelbeleving, hoe je als bedrijf een samenwerking met een influencer kunt starten en hoe je jouw storytelling over jouw producten en/of diensten kunt verduurzamen voor de consument.

LET OP: hiervoor geldt een voorinschrijving. VOL = VOL.

De 10de editie van Interieur Collectie Dagen, het vakevent voor de professional in woning- en projectinrichting, is op zondag 15, maandag 16 en dinsdag 17 september te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem (direct aan de A15 en A27).

Meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven